Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Her yemeğe, darbeye, işkenceye, tahakküme malzeme irtica geldi Hanııımm!” (1)

Her yemeğe, darbeye, işkenceye, tahakküme malzeme irtica geldi Hanııımm!” (1)
 

Annem odun satıp kardeşimi okuttu…


Çocuklarımızı, ‘Öcü’; halkımızı ‘İrtica’ ile korkutarak bugünlere geldik. Geldik ancak; Kayseri Tayyare Fabrikası'ndaki işçinin oğlunu Cumhurbaşkanı, kıyı kaptanının oğlunu Başbakan, bir çiftçinin çoçuğunu da Merkez Bankası başkanı yapmayı başardık. "Durmuş Yılmaz, 1947 yılında Uşak`ın Karacaömerli Köyü`nde doğdu. Beş çocuklu ailenin dördüncü çocuğuydu. 2.5 yaşındayken babasını böbrek yetmezliğinden kaybetti. Binbir zorlukla okuyan Durmuş Yılmaz, Türkiye`nin en önemli kurumlarından birinin başına atandı. Her türlü sıkıntıya katlanarak Durmuş Yılmaz`ı okutan annesi Emine Hanım ise beş yıl önce vefat etti...

Annem odun satıp kardeşimi okuttu…

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz`ın ablalarından Fatma Yılmaz, Uşak`ın Karacaömerli Köyü`nde, Dulkadir Kil ise Eşme`de yaşıyor. Erkek kardeşi Alim Yılmaz Hollanda`da işçi olarak çalışıyor. Dulkadir Kil, kardeşinin okuma azminin hayatını değiştirdiğini anlatıyor.

Ablası Fatma ile annesinin birlikte silkeledikleri palamut ağacının altında otururken, annesi Emine Hanım`ın, ağacın tepesindeki Durmuş`a, `Oğlum durumumuz iyi değil, yetiştiremiyorum. Seni okutacak durumum yok` dediğini söylüyor.

Annesinin bu sözü üzerine Durmuş`un ağaçtan atlayıp, kaçtığını belirten Dulkadir Kil, o günleri şöyle anlattı:`Akşama kadar bekledik, kardeşim gelmedi. Akşam hava kararınca annem dışarı çıkarak,

-`Oğlum, hadi gel ortaya çık, seni okutacağım` diyerek bağırmaya başladı.

Durmuş bizim bahçedeki dama gizlenmiş. Annemin, `Seni okutacağım` sözünü duyunca ortaya çıktı. Annem tarlayı sattı, dağlarda odun kesip, sarıp, eşeğe yükler, yayan kasabaya gidip odunları satardı.

Kardeşimi bu zor şartlarda okuttu. Uşak`ın Uluğbey İlçesi`nde ortaokul ve liseyi okudu. Sonra Ankara`ya gitti. Orada bildiğim kadarıyla bursla İngiltere`de üniversite eğitimini tamamladı.

Annem çok cesur bir kadındı. Onu çok zor şartlar altında okuttu.`Dulkadir Kil, kardeşinin alçak gönüllü biri olduğunu ve her yaz kendilerini ziyarete geldiğini belirterek, `Kendisi alçak gönüllü bir insan. Kibirli değildir.

Geldiği zaman özel yatak yapılmasını istemez. Nerede olursa, orada uyur. Bulunduğu ortama kolay uyum sağlar` diye konuştu. Kitap Kurdu Karacaömerli`de oturan Fatma Yılmaz, tarlada çalışıp, geçimini sağlıyor.

Eşini kaybeden ve iki çocuğu şehir dışında oturan Fatma Yılmaz, `Çok onurlandık ve mutluk olduk. Kardeşimle Merkez Bankası daha da büyür. Elinden kitap düşmezdi` dedi. (1)

Böyle bir insandan, insana değil, bir karıncaya, bir çiçeğe, bir böceğe zarar gelebilir mi?

Devam edecek….

Resim.www.1turk.net'ten alıntıdır.

(1) Haber7

 
Toplam blog
: 1117
: 1768
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

Ticari ilimler akademisindeki öğrenciliğim sırasında, bir kamu iktisâdi kuruluşunda başladığım ça..