Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Her Yer Trabzon! Trabzonspor 1-0 Kasımpaşa

Her Yer Trabzon! Trabzonspor 1-0 Kasımpaşa
 

Jaja, bana göre maçın adamıydı...


Trabzonspor, geçen haftaki olaylardan sonra, cezası nedeniyle Kasımpaşa maçını hem Şenol Güneş'ten yoksun, hem de Trabzon dışında oynamak zorunda kaldı. Geçen hafta Beşiktaş karşısında çok kritik bir galibiyet aldı Trabzon fakat Kasımpaşa, kolay gibi görünen zor bir rakip, herkes bunun farkındaydı. Ünal Karaman da, zor bir maç olacağını önceden söylemişti...

Trabzon karşılaşmaya etkili başladı fakat ilk 20 dakika itibariyle, özellikle kendi yarı alanından çıkarken çok fazla top kaptırdı ve Kasımpaşa'ya fırsat verdi. Şanslıydı ki, bu tehlikeleri gol yemeden atlatabildi. O 20 dakikadan sonra, Trabzon toparlanma sürecine girdi. Ve iki dakika içinde golünü atmaya başardı. Gol geliyorum demişti, son derece baskıcı oynayan Trabzon, her haliyle golü istediğini gösterdi. Benim dikkatimi çeken isim ise, Jaja'ydı. Fazlasıyla hırslı ve istekliydi. Golünü de atmayı başardı. Bununla beraber, Brozek kardeşlerin oyunu da golü getirdi. Piotr aldı, Pawel'e attı, o da Jaja'ya mükemmel kesti. Jaja'nın kontrolü ve vuruşu zaten tartışılmaz. Belki de maçın Umut'un pozisyonları haricinde en önemli pozisyonuydu ve Jaja bu fırsatı kaçırmadı.

İlk yarıda, Umut kaçırılması imkansız bir pozisyonu kaçırdı. Üstünde 100'ler kulübünün baskısı olsa gerek. Yine de, sahada olması bile takım adına itici bir güç. Takımın zayıf halkası, Yattara'ydı. Gerektiği gibi bir performans gösteremedi. Kasımpaşa, ilk yarıda oyunu kilitlemeye çalışmadı, bu yüzden zevkli bir ilk yarı izledik. Bunun için iki takımı da tebrik ediyorum.

İkinci yarı, biraz daha yavaş geçti diyebilirim. Yine de her iki takım da baskılı oynadı. Daha çok Kasımpaşa, Trabzon'un üstüne geldi. Trabzon biraz daha defans yapmaya çalıştı gibi göründü fakat ilk yarıda kaleye yakın oyuncular defansa yardımcı olurken, ikinci yarıda Jaja, Pawel, Yattara defanstan uzak durdular. Sonra arkadaşlarının uyarısıyla biraz daha geri gelmeye başladılar. Fakat yine de aldıkları toplarla ileri iyi gittiler. Pozisyonlar buldular, yine Umut'la kaçırılan pozisyonlar oldu. Colman zayıf göründü, sonunda da değiştirildi. Alanzinho ve Ceyhun'un oyuna girmesi Trabzonspor'a güç kattı, yerinde hamlelerdi.

İyi bir maç oldu, iki takımı da tebrik ederim. Trabzonspor, futbol severleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Ayrıca, iyi futbolunu da sürdürüyor. Trabzonspor'a şampiyonluk yolunda içten duygularımla başarılar diliyorum...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..