Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
İnternet
 

Her Yerden Erişilebilir Olmak

GFK (Küresel Araştırma Şirketi) kısa süre önce çok ilginç bir rapor yayınladı. Yapılan araştırmada 22 ülkede katılımcılara "Nerede olursam olayım sürekli erişilebilir olmak benim için önemlidir" sorunusu sordu. Alınan cevaplar herkesi şaşırttı. Yapılan açıklamaya göre her yerden ve her zaman erişilebilir olmak bir dünya trendi haline geldi.
 
Oysa Fransa'da işler bunun tam tersi. Kısa bir süre önce Fransız yetkililer tarafından 50'den fazla çalışanı olan işletmelerin mesai saatleri dışında çalışanlarına e posta göndermelerini yasaklamaları gözlerden kaçmadı. Oysaki GFK'nin de raporlarında sunduğu gibi mobil teknolojisiyle dolu dünyada "Her yerden erişilebilir olmak" bir dünya trendi olmuşken Fransa'da alnan bu karar baya dikkat çekici oldu. 
 
22 ülke içerisinde yüzde 42 lik kısım her zaman erişilenbilir olmanın önemine vurgu yaparken sadece yüzde 11 lik kısım her zaman erişilebilirliğe karşı çıkıyor. Bu trende en çok karşı çıkan ülkelerin başını ise Almanya çekiyor.
 
Almanya yüzde 34,
İsveç yüzde 28,
Kanada yüzde 24,
Hollanda yüzde 23
 
Türkiye Olumlu
GFK'nın raporunda ise katılımcıların yüzde 50 sinden fazlasının bu trende sıcak baktığını söyleyebiliriz. Bu ifadeye olumlu yaklaşan ülkeler arasında Türkiye, Çin ve Rusya'da bulunmaktadır. Rusya ve Çin yüzde 56 ile ilk sıradayken Türkiye yüzde 53 ile bu ikiliyi takip ediyor. Bu trendi onaylayan Meksika ise yüzde 50 lik bir oy oranına sahip durumda.
 
Bu trendi en çok kullanan yaş grubu ise orta yaşlılar. GFK raporuna göre 30-39 yaş arası katılımcıların neredeyse yarısı bu trende olumlu yaklaşıyor. 20'li yaşlarda ise bu oran yüzde 45 civarında seyretmektedir. 15-19 yaş aralığı ile en genç katılımcıların yüzde 40'lık bir kısmı bu trende onay veriyor. 40-50 yaş arası kullanıcılar ise yüzde 42'lik oranda her yerden erişim olsun diyorlar. 50 yaşın üzerinde yüzde 33 olan oran 60 yaş sonrasında yüzde 29 oluyor.
 
GFK raporuna göre cinsiyet durumuna bağlı olarak da yapılan bu araştırma sonucunda kadınların daha fazlası her yerden erişim olsun istiyor. Kadınların bu oranı yüzde 43 ken erkeklerin ise yüzde 40 da kalıyor.
 
 
Toplam blog
: 3
: 109
Kayıt tarihi
: 01.10.11
 
 

2007 yılında yapmış olduğu ilk projesi ile bilişim sektörüne adım atan Gürleyen yapmış olduğu çeş..