Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Her yerin değişir. Bakışların aynı kalır sadece.

Her yerin değişir. Bakışların aynı kalır sadece.
 

Yaşın kaç olursa olsun, değiştiremezsin bakışlarını... Onlar aynasıdır kişinin. Kendisinin bile fark edemediği...


İnsansın neticede. Her yerin değişir. Bakışların aynı kalır sadece. Muzipsen muzipsindir. Yaşın kaç olursa olsun, aynı sevecenlikle bakar gözlerin... Aynı yaramazlık duygusu kaplar fark edenin içini. Ruhun gözlerinde saklıdır aslında. Bakışları herkesi eleverir.

Her yerin değişir. Bakışların aynı kalır sadece. Küçüksen büyürsen. Kısaysan uzarsın. Kürdan gibi bi şeysen eğer, günün birinde kartopuna da dönüşebilirsin! Vücudundaki tüm hormanlar başkalaşıma uğrar. Hem de her gün... Ama bir tek şeyin aynı kalır. Bakışların... Onları gizleyemezsin, kaldırıp bi köşeye atamazsın ki. Tüm duygularının özetini yapar göz çukurların... Bakışların anında geçmişini okur.

Her şeyin değişir. Bakışların aynı kalır sadece. Her yaşta aynı bakar insan... Her anında aynı duruşla yaşatır bedenini. Bir insanı tanımanın en kısa yoludur göz teması kurmak... Gerçek dostlukların, sağlam ilişkilerin temeli ilk gözlerde atılır. Bazı zaman, yaşlarını da o bakışlara katık ederek...

Her yerin değişir. Bakışların aynı kalır sadece. Duygularını saklamak istiyorsan, geceleri, karanlıkta konuş. Görmesin gözlerini kimse... Fark etmesinler kalbini... Öfkeliysen öfkeli bakar gözlerin... Sevinçten kınayı senden çok önce yakarlar üzerlerine. Sen, "iyiyim, iyi," derken; o gözlerinden geçen bulut var ya... Bir tek o söyler doğruyu. İnsan olan, gözlerinden tanır seni. Bir tek bakışların değişmeyeceğini bilir çünkü. Bir tek orandan yakalanırsın. Hayır canım, aklına gelen yerden değil, gözlerinden tabii... Gözleri bekçisidir insanın, susturamadığı vicdanı...

Yaşın, başın, kaşın, gözün durmadan değişir durur. Beyazladıkça saçların, çökmeye başlar omuzların... Yaşlandıkça, vücudunun şekliyle omurgan da bozulur. Kuyruğu dik tutmayı öğrenmişsindir öğrenmesine de; bacakların olduğu yerde kalamaz ki. Titredikçe başkalaşırsın. Ruhun başka, tavrın başka söyler. Bir tek gözlerin yapar sağlamayı. Bir tek onlarla yakalanırsın. Her yerin değişir. Bakışların aynı kalır sadece.

Bunu belki de bir tek sen öğrenemedin... O yüzden bu boş bakışlar... O yüzden yüzündeki şu alaycı tebessüm... Çırpınışın boşa. Görüyorum gözlerini. Onlar aynasıdır ruhunun. Onlara da yalan söyletemezsin ki. Gözlerin turnusol kağıdıdır aklının... İçinden geçeni ezber ettirir adama.

Ben okudum aklını... Sen dilediğini söyleyebilirsin şimdi. Hadi git oyalan... Ama gözlerini kimseye göstermeden...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..