Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Her yıl kutladığım bir Hafta.....

Her yıl kutladığım bir Hafta.....
 

İnsan yaşamında çok önemli günler vardır. Hiç unutmadığı, her yıl tekrar tekrar aynı mutlulukla kutladığı. Veya her yıl gözyaşları ile andığı mutsuz günler. Doğum günleri, tanışma yıldönümleri, evlenme, nişan günleri, mezuniyetler, okuldan mezuniyetin veya işe girişin yıldönümleri. Bunlar mutlu olaylar, Ebeveynin, eşin kaybı, sevgilinin en fenası evladın kaybı gibi çok mutsuz günler de her yıl hatırlanır, her yıl tekrar o acı artarak yaşanır.

Acısı ile mutluluğu ile hatırlanan günler herkesin yaşamında var ama her yıl kutlanan bir hafta herkesin yaşamında pek rastlanan bir şey değil.

İşte benim yaşamımda böyle her yıl kutlanan bir mutlu hafta var. Her yıl Şubat ayının son günü başlayan bir hafta. Hatta bu kutlamalar hızını alamıyor ve mart ayı sonuna kadar devam ediyor.

Yaşamımın en önemli kişilerinin doğum günleri bu bir haftada toplanmış durumda. İki tane torunum var. Bütün anneanneler gibi yaşamımda mutluluk kaynağım olan iki torun. Biri kız , diğeri erkek bu iki torun mutsuz, sağlıksız olduğum anlarda yüzlerini gözümün önünde canlandırarak zorlukları atlatabildiğim yaşam kaynaklarım. İşte bu iki torunum 28 Şubat ve 7 Mart günlerinde yaşamım , yaşamımıza katılarak bizi mutluluğa gark etti.

Bir hafta içinde kutlanan bu iki doğum gününün yanısıra yaşamımın en büyük eserlerinden biri olan küçük kızım da 8 Mart'ta aramıza katıldı. Evet bir çok şeyler yaptım bu 69 yıllık yaşamımda. Ama en büyük eserlerimin iki kızım olduğunu biliyorum. Bir zamanlar benim bir yerlere dikmek için büyük mücadele verdiğim bayrağı benden alıp taa ilerlere dikmek için  koşan iki kız evlat.

İşin en güzel yönü diğer eserimin yani diğer kızımın doğum gününün de gene bu ayın içinde olması.3 0 Mart tarihi de diğer eserimin yaşamıma katıldığı o mutlu gün.

En çok sevdiğim dört kişinin doğum günlerinin birbirine bu kadar yakın olması ne kadar ilginç değil mi?

Ben  ilginç olayları anlatmaya devam edeyim. Yaşamım süresince gerçek dostum olarak kabul edebileceğim çok kalabalık bir grup yok ne yazık ki. Ama gerçek dostlarımla çok güçlü bir bağ var aramızda. Yıllar geçse de azalmayan, uzaklıklar aramıza girse de unutulmayan dostluklar bunlar.

İşte gerçek dostlarımdan bir çoğunun doğum günleri de bu bir hafta içinde. Ne gariptir ki 1 mart, 3 mart günleri bir kaç dostumun doğum günü var.

Sadece dostlarım mı. Yıllardır saçımı yapan kuaförümün doğum günü bile bu hafta.

Anlayacağınız yaşamımdaki bir çok kişi bu bir hafta içinde dünyaya gelmişler.

Bu çok ilginç tesadüf benim her yıl mutluluk, kutlama dolu bir hafta yaşamama sebep oluyor.

Bu kutlamalar çok güzel, çok keyif verici.

Ama olayın bir başka yönü daha var. Bu kadar üst üste doğum günü hediyesi almak bütçemi allak bullak ediyor. Bu mali depremin etkilerini yok etmek epey bir zaman alıyor.

Bir de olayın diet yönü var. Bir hafta içinde üst üste yenen doğum günü pastaları şeker ve kolestrol değerlerimizi alt üst ediyor ve kilolar yapışıyor bedenimize.

Gene de bu kadar güzel olayı bir arada yaşamak çok büyük mutluluk bu sorun dolu dünyada.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..