Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Her yıl seçim olsun

Her yıl seçim olsun
 

oylar kim'e


Uzun bir aradan sonra kafamı yoran soru işaretleri yine beliriverdi. Kendi kendime ülkeyi kurtarma düşünceleri bir oradan bir buraya savrulmaya başladı. İki günlük gazete, bir siyasi yazılarla dolu gazete eki soru işaretleri ve soruları birleştirmeye yaradı. Anlayacağınız kendime geldim.

Uzun arada neler yaptığım bir önceki yazımdan tahmin edilebilir. Düğün telaşı, hazırlıklar, balayı derken çok uzağında kalmışım olan bitenin. Tabi ki kaynayan Kafkaslar’dan, ‘bu fırsat kaçmaz’ kokan Amerikan oyunlarından, Ahmedinecad’ın ziyaretinden, Dişli iddialarından(gerçek olduğuna inansam da iddia diyorum), trajik/alışılagelmiş Türkiye gerçeği tersane kazasından az çok haberim vardı.

Bu yazıda bunlardan bahsetmeyeceğim, zaten de büyük/huyunu suyunu tam da bilmediğim denizde boğulmaya niyetim yok. Niyetim, uzun süredir aklımda dolaşan ve her aklıma gelişinde gülümsememi sağlayan ‘başlık’ımı açıklamak/açmaktır.

Tabi ki durup dururken gelmedi aklıma bu fikir. Komik oldu; ‘bir fikrim geldi’ der gibi. Geçen ay, haftalık bir dergide yayımlanan bir karikatürde kaldırım taşlarının değiştirilmesi konu edilmiş. Ameleler/çalışanlar kaldırımdan çıkardığı taşa bakarak yığın halindeki, yeni(!?) taşları yerleştiriyor. Desenleri bile aynı. İstanbul’un birkaç ilçesinde kaldırım taşları değiştiriliyormuş, hizmet adı altında. Zaten hizmetin en görünür hali yol yapmak, kaldırım düzenlemek, park yapmak ya da çevre düzenlemesi yapmaktır. Böylelikle belediye çalışıyor ibaresi halkın gözüne sokulur: Seçmenler dikkat çalışıyoruz, çalışacağız da!(?) Aslında bu şu demektir, basit bir çıkarım: Seçildiğimiz günden beri elle tutulur bir hizmet yapmadık ama seçim dönemi geldiği için şimdi yapıyoruz. Siz de bizi çalışırken görün.

Her belediye mutlaka ki böyle değil ancak böylesi çok, alışılagelmiş! Geleneksel, belediye yönetim ve hizmet biçimi, seçim öncesi yerinde(?) hizmetler. Halk bunu bilse de adamlar çalışıyor fikri bilincimizin biryerlerine gizleniyor. Tabi ki bu da belediye çalıştı! yorumuyla birleşerek geri dönüyor: Oy!

Onun için her sene seçim olsa ne de güzel olur. Ne de olsa savrulacak o kadar çok paramız var ki. Her sene yol yapar kaldırım taşı değiştirirsek biryerlerimiz iner. Rahatlarız.

Kanalizasyonumuz olmasa da kaldırımlarımız yeni olsun. İçme suyumuz standartlara uygun olmasa da ilçemizde bir parkımız ve ihaleye açabileceğimiz bir çay bahçemiz/kahvemiz daha olsun. Gençlerimizin her türlü spor yapabilecekleri alanlarımız olmasa da yollarımız düzgün/düpdüzgün olsun. Zaten en önemli ihtiyacımız yol, kaldırım, park…

 
Toplam blog
: 70
: 1093
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Çok da eskilerde olmayan bir tarihte doğdu. Kulağına ismini fısıldadılar: İsmail. İsmini büyüyünc..