Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '07

 
Kategori
Sinema
 

Herhangi biri yapabilir (Ratatouille)

Herhangi biri yapabilir (Ratatouille)
 

Bir eğitimci olarak, en fazla dilimden dile gelen bir cümledir, herhangi biri yapabilir. Matematik, yapı itibari ile öğrenci dilinde zor bir derstir. Ama öyle sorularla karşılaşırsınız ki, soruyu öğrencilerden dersi iyi olmayan herhangi biri yapabilir. Siz de şaşırabilirsiniz. Bazen benim de derslerimde şaşırdığım gibi.

Neyse bırakayım matematik dersi muhabbetini. Hayat karşılaşılan olaylarla insanları imtihan eder. Ne zaman ve nerede hangi iş, hangi yol, hangi fikir karşımıza çıkar bilemeyiz. Hayallerinizi gerçeğe çevirmek veya herhangi biri olarak tüm yaşamınızı geçireceğiniz eski hayatınıza dönmek arasında zor bir tercih yapmak durumunda olabilirsiniz. İşte o zaman ne yaparsınız?

Soruya çeşitli cevaplarınız olacaktır. Ama benim size önereceğim bir sinema şaheseri var. “Kayıp Balık Nemo”, “İnanılmaz Aile” ve “Arabalar”ın gibi animasyon harikası filmlerin yaratıcısı Pixar’dan, günün birinde büyük bir aşçı olma hayalleri kuran Remy adlı Fransız faresinin öyküsünü anlatan yepyeni bir animasyon. Kahramanımız Remy, arkadaşlık ve aile hakkında tüm gerçekleri öğrenirken sadece kendisi olmak ve başkalarının düşüncelerine göre hareket etmek arasında tercih yapmak zorunda kalıyor. Tercihi nedir? Sorusunun cevabının yeri burası değil. Neresi mi, tabii ki Sinema…

Dünya yeni yetenekler için, her zaman zordur ve onları yeni şeyler keşfetmeye zorlar. Herkes büyük sanatçı olamasa da herhangi bir kişi büyük sanatçı olabilir. Bunu unutmayalım ve etrafımızdaki kişilerin yapılarını ve düşüncelerini önyargılarımızla engellemeyelim.

Hayattaki mükemmel anlar yakalansın ve mutlaka yaşansın. Sevgiyle kalın...

Filmin Konusu : Aşçılık tutkusu nedeniyle ailesi tarafından bile dışlanan Remy, bir kaza sonucu kendisini aşıklar ve ışıklar kenti Paris’in altındaki kanalizasyonlarda bulur. Şans eseri düştüğü yer, artık yaşamayan ünlü Fransız aşçı Auguste Gusteau’nun birbirinden güzel yemekleri sayesinde ünlenmiş olan ve dünyanın en ünlü yemek eleştirmenlerinin müdavimi olduğu bir Fransız restoranının tam altıdır.

Aşçı olma tutkusuyla yanıp tutuşan küçük Remy, tam hayalindeki yere düşmüştür. Eşsiz bir Fransız restoranının mutfağındaki hoşlanılmayan, hatta kesinlikle istenmeyen bir misafir olmanın getirdiği tehlikelere rağmen aşçı olma arzusu; onun Paris’in yemek dünyasını tepe taklak eden inanılmaz bir mücadele başlatmasına yol açacaktır.

Ratatouille (2007)

Yapım : 2007, ABD

Tür : Animasyon

Yönetmen : Brad Bird

Müzik : Michael Giacchino

Süre :1 saat 50 dk.

 
Toplam blog
: 55
: 3379
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

'Hayat nefes alınan anlardan ibaret değildir. Hayat nefesin kesildiği anlardan ibarettir.' Haya..