Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '10

 
Kategori
Spor
 

Herkes aklını başına alsın!! Öyle buyurdular..

Herkes aklını başına alsın!! Öyle buyurdular..
 

Hizaya geeeel!!!


Herkes aklını başına alsın!! Böyle attık başlığı, çünkü büyük başkan öyle buyurdular spor camiasına!

Kendisi fenerbahçe ve kulüpler birliği başkanı olduğu gibi, federasyonların da onursal başkanı sayılır. Nasıl sayılmasın ki, Turgay Demirel'in de Mahmut Özgener'in de seçiminde başı çekmişti kendisi.. Zaten sırf bu yüzden değil miydi Turgay Demirel'in Efes'e şampiyonluk kupasını veremeyişi..

Ama yine de yetmedi. Oğuz Sarvan da bir fenerbahçeli hem de ailecek. Ahmet Güvener Galatasaraylı diye yapmadığını bırakmayan bir camianın başkanının bu durumda biraz susması gerekir ama yine memnun değil. Çünkü her maç yenmeleri gerekir, Oğuz Sarvan iyi çalışmıyor!

Yılbaşından hemen önce dergisine yazdığı başyazıyı inceleyeceğiz bugün. Ama ondan önce hemen belirtelim ki, bugüne kadar geçen sürede fenerbahçe basketbol takımı önce Beşiktaş'ı sonra Aliağa Petkim'i hakemlerin inanılmaz hataları sonucunda yendi ama Turgay Demirel'i hizaya getirecek sözlerini duymadık. Bir de geçenlerde bir açıklama yapmıştı; "hep bana dersek olayları önleyemeyiz" diye.. ......?? Büyük başkan, sesin bazen net çıkmıyor..

Geçen yazımızda aklımıza bir çırpıda gelenlerle anlatmıştık "büyük başkan"ı.. Unuttuklarımız elbet olmuştur. Gelecek yazımızda ise yılbaşında fenerbahçe dergisinde yazdıklarını inceleyeceğiz demiştik. İnceleyelim bakalım neler demiş, ne zaman demiş, ne demek istemiş..

"Eskişehirspor maçı sonrasında yaptığım açıklamalar da futbol kamuoyunda uzun süre tartışıldı, üzerine farklı ve yanlış yorumlar yapıldı."

Dakika bir gol bir; farklı ve yanlış yorumlar yapılmış. Sen sinirden ne dediğini bilme, sonra da hatanı kabullenmek yerine, düzeltecem diye kıvranırken yine insanları suçla.. Devam edelim;

"Üzülerek söylemeliyim ki; örneğin yıllardan beri önü alınamayan hakem kararlarının kendi içindeki istikrarsızlığı, sonuca tesir eden ligin kaderini değiştiren hakem hataları, kriteri ve mantığı olmayan hakem tayinleri, özellikle son yıllarda TFF'nin "Ligler bu hakemler ile bitecek" düşüncesi ile önü alınmayan bir boyuta gelmiştir. Yanlış yapanın yanına kar kaldığı bir anlayış içinde, hataların düzeltilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum."

Kriteri ve mantığı olmayan hakem tayinleri... İnsanın bunu söylemek için önce biraz düşünmesi gerekir. Hakemleri kara listeye alan, onların maçlarına verilmemesini sağlayan kim? Mesela Avrupa'da 1. kategoriye yükselen en başarılı hakemimiz Cüneyt Çakır neden fenerbahçenin maçlarına verilemiyor? Galatasaray kupa maçında oyundan attığı fenerliler yüzünden mi? Kimse söyleyemiyor bir tanesini haksız attığını, laf laf laf!! Alışmamışbir bünye.. Selçuk Dereli neden verilemedi? Bence fener maçlarına verilecek hakemler fenerbahçe tarihinden yazılı sınava da alınmalı.. Baştan şartlanılmış bir durum, bu hakemlerle lig bitmez demek istiyor. Demek bu ligde kimsenin feneri sevmemesine bir de hakemler eklenmiş. Müthiş mücadele.. Nedense her sene fenerbahçe ile hakemler arasındaki mücadeleye tanık oluyoruz.. Yazık oluyor Türk futboluna, Türk sporuna.. görmüyorlar..

"Yetersiz olanlar ve art niyetliler sistem dışına çıkarılmalıdır. Oysaki bunun söylendiği durumlarda TFF her defasında, bu hakemler ile lig bitecek kaderciliğini yapmakta, toplumun kanaat önderleri takımların lehine ve aleyhine yapılan hatalarla adalet hesaplaması yapmaktadır. Lehe yada aleyhe olsun, hata hatadır."

Lehine yapılan hataların fazlalığı anlaşılınca cümleyi bu şekilde kurması normal tabii.. Hakem hatalarından bahsetmek zorunda artık, dönemiyor, dönemeyince de ortaya bu açıklama çıkıyor..

"Neden ilk kez görüntü ile ceza alan futbolcu Fenerbahçeli?"

Ne o büyük başkan, Kayserisporlu mu olmalıydı? Ya da Bursasporlu? Beşiktaşlı? Bolusporlu? Fenerbahçeli olması mutlaka bir hata mıdır? Herşeyin bir ilki yok mudur?

"Neden görüntüden ceza alan futbolcuların yarıdan fazlası Fenerbahçelidir?"

Bunu neden kendi futbolcularına sormuyorsun? Kaç takımda arkadan gelip rakibinin kafasına kafa atan var? Tartışan iki futbolcunun yanına koşarak gelip rakip olanı sorgusuz sualsiz yaradana sığınıp yumruklayan var? Büyük takım psikolojisi.. (Bu sorun diğerlerinde de var)

"... neden sorumluları 52.000 kişi içinden kendilerine teslim edildiği halde, 9 kişinin yaptığı bir yanlıştan dolayı kulübümüze seyircisiz maç oynama cezası verilir?"

Bu cümle ile şimdi yazacağım cümlesini arka arkaya okuyalım:

"Saha kapatma kararı verilmesi için, başına koskoca sandalye atılan malzemecinin ölmesi mi gerekir?"

Gülmeyin.. Bu iki cümlenin aralarında sadece bir kaç cümle var. Kendisi yaptımı, hakemin kafası yarılmasına, Keita'nın gözünün çıkmasına ramak kalmasına rağmen"9 kişinin yaptğı bir camiaya maledilemez" rakip yaptımı "neden sahaları kapanmaz".. İşte sportmenlik budur! Kaldı ki ceza maddelerinde "cezanın verilmesi için sahaya yabancı madde atan kişi sayısı en az 10 olmalıdır" gibi bir madde de yok.. Kendisine geldimi kedi gibi masum..

"Şunu açık seçik ifade etmek istiyorum ki hakemler ne bizim lehimize ne bizim aleyhimize hata yapmasınlar. Tüm samimiyetimle ifade ediyorum ki lehimize yapılan hatalar da en az aleyhimize yapılan hatalar kadar bizleri rahatsız etmektedir."

Rahatsız olduğunuzu ifade ettiğiniz bir maçı biz hatırlamıyoruz büyük başkan! E söyleyecek "puanlarımız çalındı cümlesini kurmaya yüzü olmayınca bu cümle normal.. Veeee son darbe:

"Hiç kimse ortaya çıkıp lehinize ve aleyhine yapılan hatalar denk edebiyatı da yapmamalıdır."

Sen haksızlığa uğradık diye aslı astarı olmayan bir ton açıklama yapacaksın, insanları suçlayacaksın, federasyondan hakemlere, futbolculardan basına kadar herkesi tehdit edeceksin.. sonra da önüne rakamlarla yapılan hatalar konulunca çaresiz... "Hiç kimse ortaya çıkıp lehinize ve aleyhinize yapılan hatalar denk edebiyatı da yapmamalıdır." diyeceksin..

Asıl ilginç olan: Bu yazı yeni yıla girerken yazıldı..

Gölgesini görse kavga edecek..

Bağımaya devam: SPOR KAVGA DEĞİLDİR!

Komedi.. Kimse üzerinde durmuyor.. fenerli basın..

Öyleyse..

Ölmeye devam Sezar..

(yaza yaza bitmiyor ama... artık onu yazmak istemiyorum)

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..