Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '18

 
Kategori
Futbol
 

Herkes Bir Kocaman Tek

Cümle alemden farklı işler yapar, gizliden gizliye "bu işi en iyi ben biliyorum" der ve adeta herkese meydan okursanız başarısız olduğunuzda derdinizi anlatacak kimse bulamazsınız. Hele bir de o başarısızlığı şanssızlık, rakibin kötü niyeti, yorgunluk veya hakem gibi dış etkenlere bağlarsanız maalesef komik duruma düşersiniz.

Fenerbahçe için bu sezon herkes ayrı, Aykut Kocaman ayrı düşündü ve düşünüyor. (Bir de Kocaman'ı sevdikleri için sırf o üzülmesin diye onun yaptıklarının doğru olduğunu göstermeye çalışanlar veya hiçbir şey düşünmeyenler var ki onlar bu cümle için kapsam dışı) Bu görüş ayrılığının temel nedeni de malum oyun anlayışı. Bu sezon en az on maçta olduğu gibi kupa finalinde de Fenerbahçe "klasik" taktiğini uyguladığı anda gol yedi, hücum gücünü artırdığı anda gol attı. Fakat dünkü maçta bu iş bir seviye daha yukarı taşındı zira sarı lacivertliler gol attıktan sonra eski taktiğe dönünce yine gol yedi!

Futbolda işler aslında böyle yürümez. Oyunda çok sayıda değişken olduğu için her hamlenin sonucunu bu kadar net göremezsiniz. Fakat üzerinde oynadığınız değişken taktik anlayış gibi temel bir unsursa durum adeta bilimsel bir deneye dönüşebilir ve ne yazık ki Aykut Kocaman sezonun ta en başından beri aynı deneyi yapıp farklı sonuç bekliyor! Bu sezon son aylarda toparlanan, hatta tükendi denilen şampiyonluk şansını dahi tekrar canlandıran Fenerbahçe'nin maçlarına ilgi gösterilmemesinin nedeni de bu. Zira taraftar, belki iyi sonuçlardan da önce, güzel oyun görmek istiyor. Bu bir satış stratejisidir; eğer çok satmak istiyorsanız kendi istediğinizi değil müşterilerin almak istediğini satmanız gerekir ve şurası çok net: Kocaman'ın sattığı oyunun müşterisi yok.

Neticede Aykut Hoca ile Fenerbahçe bu sene bazı maçları kazansa da, bırakın spor kamuoyunu kendi taraftarının dahi gönlünü kazanamadı; kupalar da zaten ha keza.

Diğer taraftan Akhisarspor'u tebrik etmek gerek. Bu sezon Fenerbahçe'yi üç kez yendiler ki bu galibiyetlerin biri onlara tarihi bir kupa kazandırırken diğer ikisi de muhtemelen ligde kalmalarını sağlayacak.

can.nizamoglu@gmail.com 

 

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..