Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '07

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Herkes diyet yapmalı mı?

Herkes diyet yapmalı mı?
 

Dünya çapında herkes bir diyet çılgınlığıdır yaşıyor. Anlamadığım, bu konu hakkında hemen hemen herkesin büyük bir özveri ile çalıştığı ve dünyanın bir kesimi açlıktan kırılırken diğer büyük bir bölümü kilo vermek için servet harcamak zorunda kalıyor olması.

Diyet ya da rejim dediğimiz konuda sektör o kadar büyümüş ki, ipin ucu kaçmış durumda artık. Her yerde bu konuda hummalı bir çalışma var. Bundan çok değil 15-20 yıl önce insanlar bu denli diyet olayına yoğunlaşmış mıydı, hatırlamıyorum.

Diyet sektörü o kadar büyümüş ki, envai çeşit tıbbi cihazlar, egzersiz makinaları, termal saunalardan tutunda, çeşit çeşit diyet listeleri havalarda uçuşuyor. Size bir kaç uçuk örnek veriyim. Su diyeti, öğrenci diyeti, memur diyeti, akdeniz diyeti, aile diyeti, detoks diyeti, tatil diyeti, ramazan diyeti, enerji diyeti, göbek diyeti, iç çamaşır diyeti, bunlar gibi yüzlerce...

Baştan belirtiyim. Ben sağlık adına yapılan her türlü ürüne karşı değilim, ama artık bu konuda o kadar büyük bir sermaye yoğunlaşmış durumdaki, inanılmaz paralar harcanıyor. İnsanlar bu harcadıkları paralarla inanın 1 yıl geçinebilirler. Hatta diyet için kurslar, eğitimler, ameliyatlar, küçük operasyonlar yapılıyor, düzenleniyor, anlayacağınız işin çivisi iyice çıkmış durumda.

Bu konuda bir yakınım hızlı ve yanlış diyet programı uygulanması sebebiyle gözünden oldu. Sebebinin bu olduğunu kanıtlayamıyor, ancak doktorlar ihtimal dahilinde diyorlar. Belki de bu programı uygulamasaydı ya da bu kadar hızlı kilo vermeseydi, şimdi diğer gözü ile de görebilecekti. Şimdi kullandığı ilaçlarla verdiği kiloları geri aldı ve sorunları daha da büyüdü.

Şimdi soruyorum size tıbbi olaylar/durumlar haricinde kim vücudunu daha iyi tanıyor, siz mi yoksa diğer insanlar mı?

Bu işin sonu egzersize ve dengeli beslenmeye dayanıyor. Bunu da herkes biliyor. Tıbbi yardım gerekiyorsa tabiki gerekli olan açılımlar yerine getirilmeli, ancak yazık bu konuyu birazda fazla abartmadık mı?
 
Toplam blog
: 17
: 2332
Kayıt tarihi
: 21.12.06
 
 

"İlk- Orta- Lise ve Üniversite yıllarım Anadolu da geçti. Sonra iş hayatı; mağazacılık, inşaatcılık ..