Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Herkes hesabını Erdoğan'a göre yapsın

Herkes hesabını Erdoğan'a göre yapsın
 

Büyük şirketler, holdingler ve hatta demokrasi ile yönetilen ülkelerde yıllık ekonomi bütçelerini düzenlerler. Ekonomi ile ilgili bir yıllık öngörülerini yaparlar. Gelir-Gider hesaplarını çıkarırlar. Bilançolarını hazırlarlar ve kar-zarar durumlarını gözden geçirirler. 

Politikada da hesaplamalar yapılır. Nasıl Başbakan olurum, nasıl Bakan, nasıl Milletvekili olurum diye.. 

Demokratik ülkelerde yöneticiler seçimlerle gelirler, seçimlerle giderler malümünüz.. 

İki dönemdir, yanı on yıl süre ile Adalet ve Kalkınma Partisi iktidardadır Türkiye Cumhuriyetinde. Başında da Erdoğan bulunuyor.. 

En az bir on yıl daha Recep Tayyib Erdoğan Ülkenin başında olacaktır. Herkes hesabını-kitabını-bilançolarını buna göre yapsın.. 

Parti tüzüğünde üç dönemden fazla Milletvekilliği kabül görmüyor. Zira önümüzdeki genel seçimlerde büyük olasılıkla tekrar Başbakan olarak göreceğimiz Erdoğan'ın asil hedefi'nin Cumhurbaşkanlığı veya Başkanlık koltuğunda olduğunu bilmeyen yok. 

Bu nedenledir-ki seçimler beş ay kala Başkanlık sistemini tartışmaya açtı. Uzmanlar, Sosyal bilimciler elbette bu konuyu enine boyuna, artıları ve eksilerini tartışacaklardır. Tartışmaya başlandı bile. 

Konumuz, önümüzeki on yılda Erdoğan'lı mı Erdoğan'sız mı? 

Başta ana muhalefet lideri olmak üzere az sayıda köşe yazarları Erdoğan'ı demokratik çerçevede topa tutuyorlar Başbakan'ı Haziran seçimlerinde alaşağı edeceğiz diye.. 

Nafile.. 

Ütopik.. 

Sıcak gelişme başta Mısır'da olmak üzere Ortaoğu'daki son değişimleri hep birlikte izliyoruz.. Yeni dünya düzeninde piyasa ekonomisine uyumun şart olduğu bir dönemde Ortadoğu'nun değişimi mutlaka olmazsa olmazıdır. Hantal yönetim şekilleri çok gerilerde kaldığına göre önümüzdeki süreçlerde Ortadoğu'da hareketlilikler söz konusu olacaktır.. 

Washington'un Büyük Ortadoğu Projesi uygulamasına ramak kala ABD Erdoğan gibi bir lideri kaybetmek istemediğine göre en az on yıl daha Recep Tayyib ülke yönetiminde olacağı kuşkusuzdur.. 

Büyük Ortadoğu Projesine Türkiye modelse modeldir.. 

İşte ılımlı İslam, işte demokratik Türkiye.. 

İşte Başbakan veya Başkan, İşte Erdoğan.. 

Başbakan yerine Başkan ünvanı bir şey değiştirmeyeceğine göre on yıl daha Erdoğan'la devam.. 

Eğri oturup doğru konuşalım. Washington Kılıçdaroğlu'nu ne yapsın? 

Dediğim gibi, herkes Erdoğan'a göre hesabını yapsın.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..