Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Herkes mutlu değil

Herkes mutlu değil
 

Herkes mutlu değil


İş sahibi olanların çok mutlu olduğunu ve şanslı olduğunu düşünüyoruz. Ancak özel sektörde çalışanların da işsizlerden çok şanslı olduğunu düşünmek bardağın dolu tarafını görmekten başka bir şey değil.

Özel sektör var olduğu günden bu yana haklı ve haksız eleştiriler alıyor, bu doğru. Ancak bu eleştirileri zamanla kulak arkası yapmamızın en büyük nedeni, işsizliğin bu kadar yüksek olması.

Böylesine yüksek işsizlik rakamlarının gün yüzüne çıktığı bir kentte elbette evine ekmek götürmeyi başaran insanlar çok “şanslı”.

Ama onların sorunlarını dile getirmek bile işsizlere büyük haksızlık sayılıyor.

Özel sektörde çalışan insanların bir çoğunun sigortasız ve asgari ücret altında çalıştığını hepimiz biliyoruz.

Sık Sık Yeni Batman’a da ulaşan ve sözde “şanslı” insanlar, aslında emeklerinin sömürülmesi dışında herhangi bir şeye sahip olmadıklarını dile getiriyor.

İşverenlerinin, kapı önüne koymasından korktukları için isimlerini bile vermeye korkan emekçiler, asgari ücretin çok altında çalıştıklarını ve sigortalı olmadıklarını dile getiriyor. Tüm bunları evlerine ekmek götürmek için yapmak zorunda olduklarını ifade eden çalışanlar, bunlara rağmen bir de çok uzun süreler çalıştıklarını ve çoğu zaman görevleri olmayan bir çok işi de yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Peki soruyorum, bu emekçiler çok mu şanslı?

 
Toplam blog
: 23
: 279
Kayıt tarihi
: 11.06.17
 
 

Borsacı, gazeteci, analist ..