Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

Herkes neleri kabul etmem diyorsa ülkemiz için doğru olan bunların toplamıdır

Herkes neleri kabul etmem diyorsa ülkemiz için doğru olan bunların toplamıdır
 

Çünkü sizin karşı olduğunuz bir diğerinin savunduğu; onun karşı olduğu da sizin savunduğunuz. Evrende var olan (ve bundan sonra var olacak olan) şeyleri(canlıları, insanları ve bunlara ait ne varsa) kaldırıp atabilir misiniz, yok sayabilir misiniz? Onlar da sizi kaldırıp atabilir, yok sayabilir. “Kimin gücü kime yeterse mi” diyorsunuz? Madem öyle IŞİD’e niye itiraz ediyorsunuz?

Ben Türk’üm, çok mu meraklıyım Kürtlerin özgürlüğüne; bana ne! Ama hakları, biliyorsunuz! İstemediğim şeylere bile sırf insan olduğum için evet diyorum. Karşı olduğumuz şeyleri (kötülükler hariç) kabul etmiş olsak ne kavga olur ne bir şey. Onlar (ya da siz) kabul ettirmeye çalışıyor, kabul etmiyorlar/etmiyorsunuz kavgalar bundan çıkıyor.

Adam dine düşkünmüş. İsterse peygamberin sakalının altında yatsın sana ne! Kabul etmek yapmak değil ki. Yapmıyorsun, yapmasını kabul ediyorsun. Kafana uymayana karşı çık, engelle; o da aynını yapsın. Çoğunluksan, güçlüysen tamam.

Türkiye’de bir kişi dahi olsa dillendirilen, duyulan bilinen, yapılan edilen kimin ne kadar fikiri, anlayışı, inancı, davranışı ve eylemi varsa (kötülükler hariç) benim kabulümdür; yapmam ama yapabilirler. Bugün ülkemizin en başındaki kişi bile ülkemizdeki fikir, düşünce ve inançlar ile bunlara bağlı eylemlerin yarısına karşıdır. Karşı olmakla kalmaz engel de olur. Oldu mu yani şimdi!

Ülkemizin başındaki kişinin karşı olduğu kimseler düşüncelerini değiştirmeyeceklerine göre ne yapacağız.  Meydanlarda cop ile döve döve öldürebiliriz. Sorun çözülür mü?  Pornocu diyerek ahlaksızlıkla suçlayabiliriz. Ne geçer elimize; Türkiye düzelir mi?

Doğru bir kişide, sende ya da bende, onda değildir. 77 milyona dağılmıştır. Ben bir konuda haklıyımdır. Senin de doğru olduğun konu vardır. Bir konuda Kocaelili gazeteci Serap’ın fikri doğrudur. Doğrularımız dağılmıştır. Herkes biraz haklıdır. Hiç kimse tam olarak haklı değildir. IŞİD’in bile haklı olduğu nokta vardır. Herkes her konuda haklı olamaz. İşte dağılmış bu doğruları tarladan başak toplar gibi toplamak lazım.

İşte Ağaç Hareketi yönetim şekli bu temel ilkeye dayanır. Uyguladığınız yönetim biçiminde herkes kendine ait bir şey bulmalıdır. Bu ülkede ateist varsa ateiste hitabeden kanunuz da olacak. Ne demek canım. Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Böyle düşünüyorum, böyle inanıyorum, böyle yaşıyorum. Kanunlarda yer almayacaksam vatandaşlık belgemi iptal edin gideyim bu ülkeden.

Şu anda ülkeyi yöneten kişilerin nasıl bir düşünceye sahip olduklarını yukarıda açıkladık.  Bu kişiler Anayasa yapmaktan söz ediyorlar.  Görüşleri ortada, inançları, düşünceleri ile davranış ve eylemleri ortada. Yapacakları Anayasa halkın bir kısmının kabul etmeyeceği, daha da önemlisi halkın bir kısmının dışarıda bırakılacağı bir anayasa olacak. Bunun için yeter sayıları da var. Yani Anayasa olur. Ama milyonlar sokaklara dökülmeye devam eder. Ben bu ülkenin başbakanı olayım, yılanlar bile Çankaya’nın çeşmelerinden su içmeye gelir!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..