Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '10

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Herkes Özgür Doğar

Herkes Özgür Doğar
 

Herkes özgürlük ve güvenlik iç.inde yaşama hakkına sahiptir.


Biliyorsunuz, TEGV (Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı) gönüllüsüyüm. Hafta içi bir gün, toplam 3 saat ilköğretim öğrencilerine destek veriyoruz. Bu destek ders konusunda değil elbette. Bu destek temel sağlık eğitimi, çevre bilinci vb. konular dışında bireysel bilinç değerleri yükseltmeyi de amaçlıyor.

Bu sebeple hazırlanan kaynaklardan bir tanesi de ekteki küçük resimde gördüğünüz ‘Çocuk Haklarına Yolculuk’ kitabı. İçindeki 38 madde ile çocuklara hakları anlatılıyor. Bu proje AB mali katkısı ve UNICEF teknik desteği alıyor. Kitapçık çok hoşuma gitti. 5 yaşındaki kızıma haklarını nasıl anlatabilirim diye düşünürken, gönüllü hizmet verdiğim Ateşböceği-Nahum Ailesi gezici eğitim biriminin kütüphanesinde çok güzel bir kitap buldum. İllüstrasyonu Peter Pis tarafından gerçekleştirilen bu kitap içeriği: Sezen Aksu'nun çocuklarımıza özel önsözüyle...

Bu gezegende yaşayan her erkek, kadın ve çocuk, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi denilen 30 özel maddeyle korunur. Nerede yaşarsak yaşayalım, kim olursak olalım, bunlar bizim haklarımızdır ve kimsenin bunları bizden almaya hakkı yoktur.

Elinizdeki özel koleksiyon, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin imzalanışının 60. yılını kutlamak amacıyla, Uluslararası Af Örgütü'nün işbirliğiyle yayınlandı.

Bu kitabın satışından elde edilecek bütün gelirler Uluslararası Af Örgütü'ne bağışlanacaktır.

Eser Hakkında: Her maddeyi ünlü bir çocuk kitabı yazarı, ressamı ya da tasarımcısı özel olarak resimlemiş, beyanname metni Uluslararası Af Örgütü tarafından çocuklar için özel olarak uyarlanmıştır. Ortaklaşa emeğin ürünü olan bu çalışma göz alıcı tasarımı, eğlenceli çizimleriyle, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni kuru bir metin olmaktan çıkartıp hayatın canlı bir parçası hâline getirmeyi ve çocuklara insan hakları kavramını benimsetmeyi amaçlamaktadır.

Dizi/Seri Hakkında: Kaynak kitaplar dizisiyle çocukların hayat bilgisi derslerinde sıkıcı bulabilecekleri konuların aydınlatılması yanıt bulamadıkları soruların yanıtlanması hedeflenmektedir. Ders kitaplarının sıkıcı havasından onlar için özel tasarlanmış rengârenk kitaplarla sürecek Sosyal Bilgiler serisinin yapmak istediği toplum yaşamıyla ilgili olarak çocuk zihninde oluşabilecek soru işaretlerinin giderilmesi ve toplum yaşamının temel konuları hakkında bilgi edinmesidir.

Albümde kitaptan birkaç sayfa resimde bulabilirsiniz.

Blog yazarının özel notu: Çocuklarımızın haklarını öğretebilmek/öğrenebilmeleri için okuma-yazma bilmelerine gerek yok. Bu kitapla tüm haklarını öğrenecekler zaten.

 
Toplam blog
: 119
: 1401
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Ben kimim? Tüm sıfatlarımın dışında doğduğum günden beri bu sorunun cevabını bulmak için sürekli ..