Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

Herkese bir davetim var!

Herkese bir davetim var!
 

Öylesine bir yazı nedensiz. Geleceğe yazılan belki de bu günden habersiz. Mutlu olsun bu ülkenin insanları ve aç çocuk kalmasın analar ağlamasın diye dileklerde bulunsak bir gün. Bir gün hep beraberce ellerimizi göğe açsak ve bildiğimiz bütün ibadet şekilleriyle Tanrı'ya yalvarsak ne dersiniz?

Yoksulluklar çıksın hayatlarımızdan. Evsiz barınaksız kimse kalmsın ister misiniz? "Bitsin kulun kula kulluğu" bir kere daha ama bu kez inanarak söyler misiniz? Sevilmeyi beklerken karşılıksız sevmeyi göze alabilir misiniz? Ve yalnız insan kardeşlerinizi de değil mesela ağacı, çiçeği, böceği sevebilir misiniz?

Bayramları beklemden dargınlıkları bitirebilir misiniz. Gurur meselesi yapmadan küçüklerinizden bile özür dileyebilir misniz?. Dünya'nın size davrandığından siz dünyaya daha iyi davranabilir misiniz? Her şeyinizi alsalar yeniden başlayabilir misiniz? Çektiklerinizin bedelini öderken hesap sormayı Allah'a bırakıp, doğru bildiğiniz yolda koşar adım yürüyebilir misiniz?

Daha güzel bir memeleket için her düşünceye katlanma gereğini gerçekten özümsemek ister misiniz? Bir kez olsun "farklı" olanı denemek için kendi bireysel kahramanlığınızı sergilemeye ne dersiniz? Güveninizi bin kez kırmış olsalar da siz o duygunuzu yitirmeden kendi "enyaliğinizi" gururla taşıyabilir misniz?

Hüznü ezilmeden, acıyı dirençle yaşarken, kimse ezilmesin ve acı çekmesin diye aklınızın erdiğince bir şeyler yapmaya var mısnız? Sizin gibi düşünenlerle birlikte sizin gibi düşünmeyelerin de refahı ve mutluluğu için mücadele etmeye ne dersiniz?

Üretmek ve sevmek! Doğayı insanileştirmeye ve insanı doğallaştırmaya hayat denen bu serüvende ben de varm demeye var mısınız!

Ne dersiniz?

www.insancilsol.com

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..