Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '16

 
Kategori
Hukuk
 

Herkese bir Peder!

Herkese bir Peder!
 

Herkes için peder


“Yeryüzünde birbirinden farklı pek çok toplum bulunmaktadır. Her toplumda da toplumsal yaşamı düzenleyen yasalar vardır. Eğer bu toplumsal yaşamı düzenleyen yasalar olmasaydı toplumda bir düzen oluşmazdı. Herkes kendi isteği gibi davranırdı. Başkalarını düşünmez, kendi çıkarları için çalışırdı. İnsanlar birbirlerine zarar verirdi. Toplumsal yaşam çekilmez bir hâl alırdı. Toplum yaşamını düzenleyen yasalar insanlar arasındaki ilişkileri de düzenler. Aile bireyleri olan ilişkilerimiz, çalışma yaşamındaki ilişkilerimiz ve çalışma biçimimiz, okuldaki ilişkilerimiz hep bu yasalara göre düzenlenir.” bu paragraf İlkokul sıralarında öğrendiğimiz sosyal bilgileri içeren bilgileri kapsamaktadır.

Genel olarak, ilkel toplumlardan günümüz çağdaş toplumlarına kadar toplumları düzenleyen kurallar; Din, Ahlak, Görgü, Örf ve Adet Kuralları, Hukuk kurallarıdır.

Çağdaş toplumların düzenleme kuralları olarak sayılan Hukuk Kuralları: Sosyal hayatta bireylerin birbirleriyle ve devletle kurdukları ilişkiyi düzenleyen,kamu gücü tarafından desteklenen,uyulması zorunlu olan kurallar bütünü olup; kuralların yaptırımı maddidir.

Ancak; demokrasiyi özümsememiş, demokrasiyi de kullanarak gücü eline geçiren herkes mevcut yasalara, normlara, yazılı kurallara uymama eğilimi göstermektedir.

Konuyu fazla uzatmadan yasadışı uygulamaların yani fiili durumun nasıl yasal hale getirileceğini anlatan bir fıkrayı sizinle paylaşmak istiyorum;

Oldukça seçkin görünüşlü bir bayan uçakla İsviçre’den dönmektedir. Yanında oturan Rahib’e; “Özür dilerim peder, sizden bir yardım isteyebilir miyim?” diye sorar.

Rahip; Elbette kızım, senin için ne yapabilirim?diye yanıt verir.

Kadın açıklar; İşte benim problemim. Kendime bu epilasyon aletini aldım ve ona oldukça yüklü bir para saydım. Sanırım limitlerin oldukça üzerine çıktı ve gümrükte elimden alırlar diye korkuyorum. Acaba gümrükten geçişte bunu cübbenizin altına saklayabilir misiniz?

Rahip; Tabi ki yapabilirim evladım ama biliyorsunuz ki ben yalan söyleyemem!

Kadın; Çok temiz ve dürüst bir yüz ifadeniz var peder, eminim ki size soru sormazlar.” der ve epilasyon aletini pedere verir.

Uçak iner. Peder gümrükten geçerken görevli; Peder, bildireceğiniz herhangi bir gümrüğe tabi eşyanız var mı, diye sorar!

Bunun üzerine Peder; Başımdan kuşağıma kadarki bölümde açıklayacağım herhangi bir şey yok evladım, der.

Bu yanıtı garip bulan gümrük memuru;

Peki, kuşağınızın altında kalan bölümde ne var, diye sorar!

Peder yanıtlar;

Kadınların kullanımı için tasarlanmış mükemmel küçük bir alet var. Fakat henüz hiç kullanılmamıştır!

Görevli kahkahadan kırılarak, Tamam Peder geçebilirsin der.

Mevcut yasalara uymayan ve uymama eğilimi gösteren herkese bir peder lütfen!

Nizamettin BİBER

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..