Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '07

 
Kategori
Astroloji
 

Herkese fal baktırmak tehlikelidir!

Herkese fal baktırmak tehlikelidir!
 

Evet yanlış okumadınız. Herkese fal baktırmak tehlikelidir. Koştura koştura fincanı yıkamaya koşanlar, insanları felaket tellallığı yaparak etkilemeye çalışanlar, büyük bir bilmişlikle "kötü kardeşim kötü" diyerek sanki çok korkunç bir şey görmüşcesine, bir müddet susup , karşılarındaki insanları korkutarak bütün kokuşmuş enerjilerini fincana akıtanlar. Fal bakmayı eğlence olmaktan çıkarıp, farkında olmadan karşısında kendisini dinleyen insanları psikolojik dalgalanmalarla baş başa bırakan ve fal baktığı kişinin başına daha sonra bir felaket gelmişse de marifetmiş gibi övünenler.

Toplumumuzda daha bir yaygın olan kahve falını biraz kurcalayalım. Kahve falı; falına bakılan kişi ile fala bakan kişi arasında açığa çıkan karakteristik enerji alışverişinin, fala bakan kişi tarafından ustaca ve sanatsal bir biçimde , fincandaki şekillerle de yoğrularak sunulmasıdır. İşte burada ortaya çıkan enerji alışverişi sırasında, fala bakan kişi profesyonel olmadığı halde, haddini aşan kehanetlerde bulunuyor ve karşı tarafta ister istemez kanallarını açarak buna yol veriyorsa tehlike başladı demektir. Fala bakan kişinin söylediği güzel ve olumlu şeyler fala baktıran kişinin pozitif enerji belleğinde bir anlık hoşluk yaratacak, fakat kısa bir süre sonra eğlendik mantığıyla buharlaşıp gidecektir.

Peki ya yapılan kötü kehanetler, onlarda buharlaşacakmı sizce? Hayır tam tersi falına bakılan kişi tarafından bilinç altına yerleştirilip, kehanetin senaryosuna kahramanlar tahmin edilmeye başlanacaktır. Fala bakan kişinin de söylediklerinin çıkması yolundaki isteğinin yarattığı negatif enerjiyle, falına bakılan kişinin birleşen bilinç altındaki kehanet senaryosunun gerçekleşmesi için ortam hazırlanacaktır. Maalesef bu tarzda kötü yorumlar yaparak fal bakan kişilerinde kehanetleri, sırf söylediklerinin çıkması için yoğunlaştıkları için gerçekleşebilecektir.

Aslında fala bakan kişi olumsuz birşeyler hissetse hatta görse bile, kıvrak bir zeka ile yorumunu, pozitif enerjiyi devreye sokup olumlu yönde seyrettirebilir.

Pekala şimdi soruyorum, sevdiğiniz bir dostunuz size fal baksa, sizin için hayırlı olmayacak, hastalık, ölüm gibi bir kelimeyi size ya da yakınlarınıza yakıştırabilirmi? Tabiiki hayır. Öyleyse siz siz olun kendini falcı gibi görüp, ağzından ne çıktığını bilmeyen şarlatanlara, şom ağızlılara eğlence olsun diye bile kesinlikle fal baktırmayın.

İyi bir falcının, ne falı bakarsa baksın, hisleri çok kuvvetli, karşısındaki insanın psikolojisini ve karakterini çözebilecek, ona zarar vermeden yönlendirebilecek kişilikte olması gerekir. İyi bir falcı şahıslara inmeden, genel bilgilerle karşısındakini aydınlatabilmelidir. Bazı falcılar "senin ayşe diye tanıdığın varmı? " S başharfli biri kim? yok"süleyman'ı tanıyormusun? gibi saçma sapan atmasyonlarla hedefi bulmaya çalışırlar. Zavallı karşısındaki fala baktıran kişi de , hiç tanıdığı olmadığı halde, sülalesinde Süleyman diye birini düşünür durur. İyi bir falcı karşısındaki insanın bilinçaltını , kahve fincanının içindeki şekillerle bütünleştirip, eğlenceli bir terapi yaptıran falcıdır.

GERÇEK BİR FALCI, FALA BAKTIĞI KİŞİYLE KENDİ ENERJİSİNİ BİRLEŞTİRİP, ONU UMUT VE HAYAL ETTİĞİ YERE GÖNDEREBİLEN FALCIDIR.

METİN ÖZKAYA / MEDYUM

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..