Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Herkesi geçseniz bile yarışı kazanamazsınız; çünkü hayatın birincisi yoktur

Herkesi geçseniz bile yarışı kazanamazsınız; çünkü hayatın birincisi yoktur
 

Eğlence ve spor amaçlı müsabakalar dışında hangi konuda kimin daha iyi olduğunu anlamak için insanların yarıştırılması son derece yanlış; hiçbir şekilde onaylamıyorum ve kuracağımız düzende “En büyük kim, Kim daha iyi” filmleri kesinlikle vizyondan kaldırılacak. Kapitalizmin icadı “Kim daha iyiyse dünya onundur” mantığına dayalı insanları iş, meslek ve sanatlarında, kariyerlerinde, boylarıyla, güzellikleriyle, şunuyla, bunuyla yarıştıran insanlık dışı zihniyet Ağaç Hareketi düzeninin içinde kesinlikle yer almayacaktır.

Her şeyden önce böyle bir yarış mantığı adil değil; çünkü konu aynı olsa bile herkesin durumu, şartları farklı. Kişinin en iyi olduğu beceri alanı belli mi? Resimde yeteneği var, adamı müzikte yarıştırıyorsun. Aynı işte de şartlar eşit olmayabilir. Eğitimi farklı, aile durumu, maddi durumu farklı. Yani örneğin tek bir soru formatında yapılan üniversite sınavı son derece mantıksız. Müzikte başarılı, adama kimya soruyorsun.

Hem niye yarıştırıyorsun ki; yeterli olanların hepsi de o işe girsin. Bir meslekte yeterli olanların sayısına göre iş üret. Şartları senden daha iyi olanı (üstelik işin içinde alicengiz oyunları da varsa) çalışmakla geçemezsin. Niye geçmek zorundasın ki. Böyle bir yarış ikinizden birini ya da belli sayıda insandan bir gurubunu devre dışı bırakır. Aslında iyisindir ama bir puan bile eksik alsan yarışı kaybettiğin için başarısız sayılısın. İnsanları böyle birbiriyle yarıştırıp kaybedeni ıskartaya ayırmak gibi aptalca bir şey olabilir mi ya! Türkiye’de kazanamayanlar, hep bu şekilde kaybedenler madara olmayı çok mu seviyorsunuz. Siz başarısız değilsiniz ki, kadro dolu; birileriniz mecburen dışarıda kalıyor. Hayatı ve dünyayı değiştiren Ağaç Hareketi (isme takmayın; çünkü bu isim geçici kullanılmaktadır) düzeni sizi tüm bunlardan kurtaracak. Neden savunmuyor, sahiplenmiyorsunuz?

Sizlerden her biriniz bir şeyi mutlaka çok iyi yapıyorsunuzdur. O yaptığınız işle ilgili Türkiye’nin ihtiyacı sayıdaki kadroyu aşmadığınız sürece belli bir yeterlilik derecesinin üzerindeki(burada yarış yok, meslek belgesi olması yeterli) herkes o işe alınacaktır. Zaten yetiştirme buna göre yapılacak, örneğin ülkenin kaç hukukçuya ihtiyacı varsa o kadar kişi yetiştirilip meslek belgesi verilecek. Hukuk diplomasına sahip bir kişiye ben limon sattıramam! Ayrıca insanların işsiz kalması diye de bir şey olamaz.

Birçok yazımızda okullarda not, puan, karne, sınıf geçme uygulamalarının olmayacağını “Kerim Korkut eğitim sistemi” nin kazanılması gereken bir imtihan değil tamamlanması lazım gelen bir süreç olduğunu yazdık. Yıllar sonra şimdilerde okullarda sınıf geçme kaldırılıyor. Ta 2008’lerde söyledik,  6 yıl sonra bizim sisteme geliyorlar.

İnsanları yarışa sokmak kaybettikleri zaman onları rencide eder. Doğru olan kaybetmenin ve kazanmanın olmadığı, herkesin sahip olduğu yetenekte gidebildiği kadar gideceği düzendir. Yani yarış birileriyle değil kişinin kendi kendisiyle olmalıdır. Ağaç Hareketi düşüncesi dışında hiçbir düzende bu yoktur. Bu düzeni ülkemize getirmediğiniz sürece bundan sonra da tazı gibi birbirlerinizle (üstelik adil olmayan yöntemlerle) yarıştırılacak ve kaybedenleriniz Eminönü’nde limon satacaktır. Tercih sizin!

Farklı yaratılmış kişilerin boyuna, güzelliğine, karakterine göre vs karşılaştırılmaları, yarştırılmaları, şu şundan daha iyi denilmesi de son derece yanlış değerlendirmelerdir. Herkesin güzelliği özelliğindedir. Dediğimiz gibi sadece spor ve eğlencede yarışmayı kabul ediyoruz.

  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..