Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Herkesin Ahmet Kaya'sı kendine, nereden baksan tutarsızlık...

Herkesin Ahmet Kaya'sı kendine, nereden baksan tutarsızlık...
 

Ahmet Kaya paylaşılamıyor, başı hala belada....


Ahmet Kaya’nın başı belada. Herkesin bir Ahmet Kaya’sı var, iktidar muhalefet, ödül veren Çankaya…

Erdoğan’a göre ‘Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi direnişinde iktidarın yanında olurdu.” Muhalefet Lideri Kılıçdaroğlu’na göre ise ‘Gezi’de direnenlerin yanında olurdu’.

Yorum yapmadan önce sözü Ahmet Kaya bırakalım; “Sanatçı halkın sesi, halkın gözüdür, çağının tanığıdır. Bütün cinayetlerin tanığıdır. Görür ve anlatır, halk susar. Sanatçı gördüklerini yaşadıklarını korkmadan yiğitçe anlatır.”

Kaya, ‘sanatçı egemen olandan/iktidardan korkmadan yiğitçe haksızlıklara, adaletsizliklere karşı çıkar bedelinin ne olduğunu düşünmeden yiğitçe üretir.’diyor.

Biliyorum şimdi aklınıza Gezi direnişi sırasında twet atıp, ya da direnişe destek önce destek verip daha sonra iktidar karşısında diz çöküp biat eden özür dileyen şaklabanlar geliyor.

Sanatçı olmanın bedeli var bu ülkede, bedel ödemeyi göze alamayanlar zamanın soytarısı olarak kalacak ilelebet. Devam edeceğiz Ahmet Kaya’yı anlamak için.

 

Kaya’ya bırakalım yine sözü. “Devrimcilik değişimdir.. Ben devrim derken aklıma bir tek şey geliyor. Atatük’ü gerçekten çok seviyorum, saygı duyuyorum. Milli bağımsızlık ruhuna saygı duyuyorum. Bağımsız demokratik ve aynı zamanda laik bir ülkenin kendimi en büyük bekçilerinden biri olarak görüyorum.. Devrimler sosyal birtakım ilişkilere, durumlara dönüşümlere hizmet etmek zorundadır. Bugün ekmeğin 7500 lira olduğu zamanda.. açlığın yoksulluğun ülkemizin üzerine sis gibi çöktüğü zamanımızda devrimcilik dediğiniz zaman benim aklıma başka şeyler geliyor.Ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz!..”(1)

 

On altı yaşında yasadışı afiş basmaktan hapse atılan Ahmet Kaya, Atatürk’e olan saygısını sevgisini dile getirdikten sonra asıl sorunu, olması gerekeni işaret ediyor. “..açlığın yoksulluğun ülkemizin üzerine sis gibi çöktüğü zamanımızda devrimcilik dediğiniz zaman benim aklıma başka şeyler geliyor.Ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz!..” derken kast ettiği bugün  halkın üçte birini(2) yoksulluğa mahkum eden ekonomi politikalarına dolayısıyla iktidara destek olmak değil kuşkusuz.

Bu yıl Ahmet Kaya’ya Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nün verilmesindeki gerekçeye de bir bakalım; “Müziği, yorumu ve söylemiyle farklı görüşlerden çok sayıda insanı bir araya getirdiği gerekçesiyle müzik alanında merhum Ahmet Kaya’ya verilmesini uygun görmüşlerdir”(3)

‘Herkesin Ahmet Kaya’sı kendine’ derken haksız mıyım? Nerden baksan tutarsızlık... Herkesin bir Ahmet Kaya’sı var ama“Ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz!” diyenAhmet Kaya’yı sahiplenenler devrimciler, direnenler…

 

http://www.youtube.com/watch?v=FPNRM783QB4

 

1- http://www.youtube.com/watch?v=NVKDERSnPJM

2- http://www.radikal.com.tr/ekonomi/turkiye_halkinin_ucte_biri_yoksul-1136610

3-http://www.radikal.com.tr/hayat/devletin_zirvesinden_ahmet_kayaya_ozur-1157840

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..