Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Herkesin dinlenmeye değer bir hayat hikayesi vardır.

Başarılı olmanın tanımı için, sizi başkalarından farklı kılacak işlere imza atmak diyebiliriz. Azimli olmak, hırsınızı kontrol edebilmeniz ve ileri görüşlü olabilmeniz sizi başarıya götürecek en önemli faktörlerden yalnızca birkaçı. Hepimizin kendimize göre başarıları var fakat ortak şikayetimiz bu başarı grafiğini her zaman yakalayamamak. Birdenbire kendimizi başarıya giden bir yolda buluyoruz ve herşey kendiliğinden gelişiyor gibi gelir.

Hedefimize varmanın başarı kabul edildiği bir ortamda başarıya giden adımları inceleyip yorumlamak ve geribildirimlerle bunu değişmez bir yasa haline getirebilmek de bana göre bir başarıdır. Başarı kimseye has bir kavram değildir. Kendinize güven duygunuzu geliştirdikçe ve varmak istediğiniz hedef tarafından kendinize bakmayı öğrendikçe yürüdüğünüz adımların bile önemini çok daha iyi kavrayacaksınız. Artık olaya kendi tarafınızdan ilerlemek değiş başarı tarafına çekilmek şeklinde düşüneceksiniz. Tüm benliğinizi ortaya koymanız sizi fiziki durumdan çok bir enerji durumunda hissettirecektir ve bu enerjinizi doğru yere aktarmak hangi hedef olursa olsun sonucunu olumlu biçimde yansıtacaktır.

Çevrenizdeki insanların büyük sıkıntılar çekerek varmış olduğu başarılar aslında bunun bedelidir. Fiziki anlamda yorgunluk, maddi anlamda kısıntılı bir yaşam sürmek pahasına sonuçta ulaşılan hedef, edinilen maddi yada manevi duygular bundan sonraki yaşamlarında onları daha farklı kılacak ve neler yapabileceklerinin farkına varmalarını sağlayacaktır.

Başarıya giden yoldaki gözlemlerimizin doğruluğuna ne kadar inanırsak inanalım bizimle aynı yollardan geçmiş yada farklı yolları deneyimlemiş insanların düşüncelerine de her zaman ihtiyaç duyacağız. Bu tip başarı hikayelerini ciddi anlamda araştırmak yada çevremizde başarılarını önemli olarak kabul ettiğimiz insanlardan dinlemek bizde çok farklı düşünceler uyandıracaktır.

Unutmamak gerekir ki; hayatta daima başarılı olabilmek yada bunu düşünmek çok ütopik bir düşüncedir. Başarısızlıklarımız yada kendimizi dinlemek için zaman ayırdığımız süreler zarfında kendimizi geliştirme ve tanımaya yönelik yapacağımız faaliyetler başarılarımızın temelini oluşturacaktır. İnsanın sadece kendini başarıya ulaştırmak için varını yoğunu ortaya koyması da bir nevi bencillik olacaktır. Başarıyı sorumluluk yükleyerek başarı için oluşturulan enerjiyi ortak paydalara bölerek bu hedefe birçok kişi ile varılması da başarının ömrünü uzatır.

Lütfen Yorumlarınızı İletin...

Yazan : Turgay GEZİCİ

Diğer Yazılarım : http://www.bilincalti.com/

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..