Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Herkesin Huzuru Tatildir

Bazen iş yoğunluğundan, bazen bulunduğumuz şehirden uzaklaşmak için yapmak istediğimiz tek şey tatildir. Kalabalık gruplar ile eşimiz ya da tek başımıza fark etmez, sadece dinlemek isteriz. Peki, nasıl yerler tercih etmeliyiz?

Tatilin Bizim İçin İfadesi
Kafa dinlemek için bazen neresi olduğunu düşünmeden kendimizi yollara atarız. Ama bizi asıl dinlendirecek olan tatil değil, nerede olduğumuzdur. Yanlış tercihler ya da tamamen huzur bulmak için gittiğimiz yerlerin kalabalığında kaybolmak gibi hatalar her şeyi çekilmez bir hale sokabilir. Bu nedenle tatile çıkmadan önce küçük bir araştırma yapmak hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Nerede olursanız kendinizi iyi hissedersiniz, gideceğiniz yerde neler olmalı ya da olmamalı ve tabii ki tatilin süresine göre bütçe kontrolü de yapmalısınız. Huzur bulacağınız ve dinleneceğiniz bir yer olmaması durumunda biran önce geri dönmek isteyebilirsiniz ve bir daha bu fırsatı yakalamak için uzun süreler beklemeniz gerekebilir.

Size hitap eden yerleri tercih etmeniz hayalini kurduğunuz tatili yakalamanızı sağlayacaktır.

Kalabalıktan Uzak Tercihler
Bazen kimsenin etrafımızda olmasını istemeyiz ve bunun için tatil seçeneklerimizi ıssız yerlerde kullanırız. Ancak artık seçenekler arttığı için kalabalık ama uzak ortamlar yaratabilirsiniz. Örneğin; Bodrum’a tatile gidip butik evleri olan otelleri tercih edebilirsiniz ya da sahil kıyılarında yerleşmiş kiralık müstakil evleri tutabilirsiniz. Her alanını kullanarak eviniz gibi hissederek sakin bir tatil geçirebilirsiniz.

Tabii bu tarz yerler sadece tek kişilik tatiller için değil kalabalık gruplar içinde uygundur. Otel odalarında ayrı kalmak yerine bu tarz evlerde kalarak günün her anını beraber geçirebilirsiniz.

Tatil Köyleri
Genelde ailelerin tercih ettiği bir tatil şeklidir. Her şeyin otel tarafından hazırlanıp sunulması ve yorulmadan tatili bitiriyor olmak rahat bir seçenektir. Bu tarz seçimler yaparken otelden hiç çıkmadan onların aktivitelerinden yararlanarak sosyalleşmekte mümkündür. Çocuklu aileler içinde uyandıktan hemen sonra onları oyun parklarındaki eğitmenlere ya da bakıcılara teslim ederek eşleri ile beraber sakin bir tatil geçirebilirler.

Alternatifi fazla bulunan bu tarz otelleri tercih ederken kalacağınız gün sayısına ve bütçenize özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü her şey otel tarafından sizin için hazırlanıyor olacak ve bütün kolaylıklar sunulacaktır.

Yeşillikler İçinde Bir Tatil
Kimisi denizden ayrı kalamaz kimisi de doğanın yeşilinden… Genel de tatil denilince akla Akdeniz ya da Ege gelir fakat Karadeniz’in yeşillikleri içinde de huzur ile tatil yapabilirsiniz. Ormanın içinde harika yeşillik ve toprak kokusu ile arınabilir, nefes alabilirsiniz. Üstelik yediğiniz her şeyi organik olduğunu da düşünürsek yenilenmek adına gerçek bir tatil olacaktır. Günün erken saatlerde başladığı ve insanların neşe ile size misafirperverlik gösterdiği bu yerlerde doğa yürüyüşleri yapabilir, orada yetişen her şeyin tadına bakabilir ve kültür harikalarını keşfedebilirsiniz.

Temiz hava ile birleşip gerçekten dinlenebileceğiniz yerler arıyorsanız tam olarak yeşillik tatillerini tercih etmelisiniz.

Deniz Dibi Tatilleri
Evet, kimimizde deniz olmadan tatil yapamayız ama bunun için nereleri tercih etmemiz gerektiğini de pek biliyor sayılmayız. Öncelikle gerçekten temiz ve denize girdiğinizde sizi rahatlatacak yerleri tercih etmelisiniz. Denizin sakin ve berrak olması önemlidir. Genel de Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nin belli kısımlarında bu tarz kıyılar bulabilirsiniz.

Kumun rengi ve çakılsız olması da tercihleriniz arasında yer almalıdır. Dingin bir deniz sizi rahatlatacak ve dinlendirecektir.

Çocuklar İçin Tatil Mekanları
Eğer ailece tatile çıkacaksanız ve hem dinlenmek hem de çocuklarınızı eğlendirmek istiyorsanız o zaman tatil köylerini tercih etmelisiniz. Bu durumda hem çocuklarınız oralardaki oyun alanlarında eğitmenler ile beraber eğleniyor olacak hem de siz rahatlıkla dinlenebileceksiniz.

Çocuk havuzlarının, aile havuzlarına yakın olması da büyük önem taşıyor. Onların havuzlarında rahatlıkla göz etmenize uygun durumda olmaları gerekmektedir. Ayrıca kalacağınız otelin denize yakın olması sizin ve çocuklarınızın havuzdan ziyade denizde sağlıklı yüzmesini sağlayacaktır.

Havuz mu? Deniz mi?
Bu sorunun cevabı sürekli farklılık gösterse de kanıtlanan bir gerçek var; deniz, havuzdan daha sağlıklı ve yararlı. Güneşi daha net kullanabileceğiniz tek alanda deniz kenarlardır. Vücudumuzun D vitaminine ihtiyacı olduğu bir gerçek ve bunu ancak deniz tuzu ile harmanlayabilirsiniz.

Çocuklarınızın da gelişim sürecinde yüksek oranda güneş ve deniz tuzu alması kemik gelişimlerin de faydalı olacaktır.  Eğlenme tarafından bakıldığında ikisinin de birbirinden pek farkı görünmez ama havuzun kalabalıklaşması sağlıksız bir ortamda zaman geçirdiğiniz anlamına gelir. Denizin kendini yenileyebilme ve temizleye bilme durumunu göz önünde bulundurursak her zaman doğal tercihler yapmanızın doğru olduğunu söyleyebiliriz.

Çocuk Havuzları Kullanımı
Genellikle çocuk havuzlarının cazibesi içerisinde kullanılan kaydırak ya da benzeri oyuncaklardan gelir. Ancak bu kaydırakların ya da içerisine yerleştirilen plastik kahramanların ne kadar faydalı olduğu konusunda henüz netleşen bilgiler bulunmamaktadır.

Evet, çocukları eğlendirebilmek adına havuzların içerisine kaydıraklar yerleştiriliyor. Fakat bunların çocukların oradan kaydıktan sonra havuzun içerisine orantılı düşüyor olmaları ya da zarar göremeyecek şekilde yapılıyor olması gereklidir. Mesafeleri kısa ve enleri dar onların genellikle aileler tarafından daha güvenli gözle bakıldığını söyleyebiliriz. Ayrıca kaydıraklar dışında herhangi bir plastik oyuncağın havuzun içerisinde bulunuyor olması henüz yüzmeyi bilmeyen çocukların suyu yutma olasılığını düşünerek sağlıklarına zararlı sonuçlar doğuracağını söylemekte mümkün.

Tamamen ebeveynleri ile beraber rahatlıklar haraket edebilecekleri genişlikte ve derin olmayan havuzların yapılıyor olması gereklidir.

Otellerin Etkinlik Cazibesi
Sabah uyandığınız saatten akşam yatacağınız saate kadar hatta sabah saatlerine kadar devam eden otel etkinlikleri cazibesini her geçen gün arttırmaktadır. Gündüzleri spor etkinlikleri ya da suda yapılan eğlenceli etkinlikler öğleden sonra yerini yemek sonrası yüzme ye da yürüyüş etkinliklerini bırakır. Akşam yemeğinden sonra ise, otelin bar kısmında sakin saatler geçiren ya da eğlence mekanlarında dans ederek zaman geçirmeyi tercih eden misafirleri vardır.

Ayrıca aileler içinde çocuklarını akşam saatlerinde dahi çocuk eğlence alanlarına bırakma lüksleri bulunuyor. Oralarda çocuklar için palyaço şovları ya da animasyonlar ile çocuklar uyuyana kadar herkes rahat vakit geçirebiliyor.

Herkesin Huzuru, Tatildir
Her nerede tatil yapmayı tercih ederseniz edin, öncelikle temiz ve güvenli olmasına daha sonra ise gerçekten dinlenebileceğiniz huzurlu yerleri tercih edin. Unutmayın, tatil sizi rahatlatmak için planlanmış bir etkinliktir ve süresi bu zamanlarda kısıtlıdır.

İş yaşantınızdan ya da sosyal yaşantınızdaki koşturmacadan uzaklaşmak için planlayacağınız tatilinizin doğru seçiler doğrultusunda olması sizi mutlu edecektir.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..