Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Herkesin isteyip, kimsenin başaramadığı şey: Sıradışı olmak

Herkesin isteyip, kimsenin başaramadığı şey: Sıradışı olmak
 

İşte böyle bir şeydir sıradışılık. Başkasının aklına bile getiremediğini yapabilmek...


Kime sorsan sıradışı. Yaptığı işe bak. Sıradan; hem de en önemsizinden…

Birçok insan farklı olmayı hayal ediyor. Sonuç: fiyasko!

Aykırılaşayım derken saçmalayanları geçiyorum bi kalemde. Gerçekten farklı kişiyi, hakkıyla sıradışı olanı bulmak zor. Ortalık imitasyon dolu. O kadar çok sahtesi var ki, hakikiyi ayırd etmesi çok basit. Nerde parlayan bir kutup yıldızı varsa, işte odur asıl star. Özel bir çaba sarfetmeden, hamurunda varsa, orjinal olunur.

Kim yarım kalmışsa hayalinde… Bil ki onda adanmışlık sorunu var. Özveride bulunmadan, kısa yoldan yıldız olmak isteyen, er geç teker patlatır.

Hiçbir yeni fikri yok. Aykırı hiçbir şey söyleyemiyor. Fark yaratabilecek ne bir çabası ne de cesareti var. Ama sorsan, sıradışı olacak ablam!

Düşünmeyi bile öğrenememiş adamdan, sıradışı adam olur mu hiç? Kimseler “Yoğurdum ekşi!“ demeyince… Ortalık Deli Dumrul’dan geçilmiyor maalesef.

Kitap okumaktan gözleri ağrımamış. Ne sinemaya gider ne tiyatroya. Resim sergisi desen… Bön bön suratına bakar. Ne sanat tarihi bilir ne heykel… Ama amcam sıradışı olacak!

Doğru ya! Pazarda satılır nasılsa! Verirsin siparişi, olur biter. İki kilo sarmısak, yarım kilo limon, az yeşillikle bolca mandalin; yanında biraz da sıradışılık ver abisi! Aman beyimiz üzülmesin! Maydanoz da ver abisi… Aman kardeşimiz gücenmesin!

Hayatında bi tek deney yapmamış. Sokağa çıkıp, tek bi slogan atmamış. Ne evsize ne sahipsiz bi köpeğe yüz göstermiş. Ama sıradışı olacakmış teyze! Çok mu iyi gitar çalarmış o babalık? Öyleyse eyvallah! Yoksa nanay canım!

İnsanlıktan nasiplenmemişsen, özgün değilsin. Ellerin acısı, gözyaşı, savaşlarda dökülen masum kan, ırgalamıyorsa kalbini; senden farklı biri çıkmaz! Git, dostunla bahçede misket oyna! Zira herkesin isteyip, kimsenin olamadığı şeydir sıradışılık. Kiminin boyu yetmez, kiminin nefesi; kimi korkaklığına teslim eder onu, kimi dünyalığından geçemez. Açlığı göze alacak kadar gerçek değildir mesela.

Kiminin arzusu eksiktir, kiminin enerjisi… Kimi davaya inanmaz, kiminin kendine bile saygısı yok ki. Sana nasıl iyi davransın? Herif insanlığı bilmiyor kardeşim! Ne diye her şeyi beklersin o garipten?

Öyle kolay mı sanırsın farklılığı? Yüreğini tart önce. Bileğini ölç. Teklemeden gidecek kadar dolu mu akün? Yarı yolda bıraksalar seni, kendi yönüne gidebilir misin?

Biliyorum çok sordum ama; herkesin harcı değildir sıradışılık. Ne tekerler patladı ne canlar yandı bu uğurda. Şöyle geriye bi bak istersen. Alemin arzulayıp kimsenin beceremediği şeydir sıradışı yaşam.

Düşün ve karar ver. Çıktığın yolu tanı, dikkat et. Sonra canın yanmasın. Çünkü herkesin isteyip, kimsenin bi türlü hak edemediği şeydir; sıra dışı kişilik…

Bin kişi talip olur, bir kişi başarır. Sıradışılık herkesin harcı değil. Haberin olsun arkadaşım.

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

                                                                                                 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..