Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '09

 
Kategori
Emlak
 

Herkesin satmak için farklı bir nedeni vardır

Herkesin satmak için farklı bir nedeni vardır
 

Farklı Nedenler, Farklı Sonuçlar doğurur


Bir alışveriş mağazasında dolaşan insanları düşünün… Orada bulunmalarının sebepleri çok farklıdır. Kimisi arkadaşının doğumgününe hediye alacaktır, kimi düğünü için gelinlik bakar, kimi takım elbise arar, kimisi sinemaya gelmiştir, kimisiyse sadece zaman geçirmek için orada bulunmaktadır.

Nasıl insanların bir alışveriş merkezine gitmek için binlerce sebebi varsa, insanların dairelerini satmak içinde binlerce farklı sebebi vardır. Bir Emlak Danışmanı olarak, bizim görevlerimizden bir tanesi GERÇEK satış nedenini bulmaktır. Düşünün ki; dairesini banka borcundan dolayı satan daire sahibi ile daha büyük bir ev almak için dairesini satan kişinin satış motivasyonları bir midir? Hangisi alıcınızın ilettiği fiyatlara daha sıcak bakıp daha fazla pazarlık edebilir?

Ben bir portföy görüşmesine gittiğimde mutlaka arka arkaya iki defa NEDEN SATIYORSUNUZ sorusunu sorarım. Bilirim ki ilk neden sorusuna verilen cevap daha önceden çalışılmıştır bir cevaptır. Hemen arkasından bir NEDEN daha sorarsam, doğru sebebe indiğimi bilirim. Bu sebep hem benim, hemde satıcımın işini kolaylaştırır.

Banka borcu burada iyi bir örnektir. Bir sonraki hafta bankaya ödeme yapmazsa evine el konulacak bir kişi, pazarlık masasında ne kadar rahat hareket edebilir. Edemez… Burada önemli olan benim bankaya borcumun olmaması, ben banka borcu stresi altında değilim, sonuna kadar pazarlık yapabilir, satıcımın haklarını sonuna kadar koruyabilirim.

Ayrıca unutmamak gerekir ki her potansiyel satıcı, aynı zamanda potansiyel bir alıcıdır.

Müşterilerimizin dairelerini neden sattığı bizim için çok önemlidir. Farklı nedenler farklı motivasyonlar, farklı motivasyonlar farklı stratejiler doğurur…

 
Toplam blog
: 15
: 4454
Kayıt tarihi
: 14.12.07
 
 

1978 yılının 30 Ekim'inde İzmirde dünyaya geldim. Annem ile Babam, Eczacılık Fakültesinde okurlarken..