Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '11

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Hermitage Müzesi - Saint Petersburg

Hermitage Müzesi - Saint Petersburg
 

Hermitage Müzesi


Söz verdiğim üzere yazılarımı sizleri hiç bekletmeden yazmaya devam ediyorum.

Bugünkü yazımda Hermitage Müzesi’nden bahsedeceğim.

St Petersburg’a gidip de bu müzeye uğramamak affedilmez bir hatadır.

Önce kısaca müze hakkında bilgiler vereyim.

Çariçe Katerina’nın kışlık sarayı olarak inşa edilmiştir. Çariçenin sanat eserlerini  toplamasıyla başlayan salgın giderek artmış günümüzde 3 milyondan fazla esere sahip bir müzeler  kompleksi haline gelmiştir.

Altı ana binadan oluşmaktadır. Kışlık Saray, Küçük Hermitage, Eski Hermitage, Yeni Hermitage, Hermitage Tiyatrosu, Rezerv Evi.

Dünyanın en büyük 5 müzesinden biridir. Dünyanın en büyük resim koleksiyonuna sahip müzesidir.

Müzede Da Vinci den, Rembrant’a ve Picasso’ya kadar çok geniş yelpazede muhteşem eserleri görebilirsiniz.

Zamanınız fazla yoksa mutlaka şu bölümleri görmelisiniz ; Leonardo Da Vinci’nin eserleri (214 numaralı oda), Rembrandt Salonu(254 nolu oda), Picasso Salonu (338 numaralı salon).

Müze Pazartesi günleri kapalı. Salı dan cumartesiye 10.30 – 18.00 saatleri arasında açık. Pazar günleri ise 10.30 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermekte.

Müzeye girişi 400 ruble ( yaklaşık 15 $) , fotoğraf makinenizi veya kameranızı kullanmak isterseniz 200 ruble daha ödemeniz gerekiyor. Ayrıca müze içerisinde audio guide almak isterseniz 100 ruble ödemeniz lazım. Audio guide da Türkçe dil desteği bulunmamakta.

Eğer St Petersburg’u bahar ve yaz aylarında ziyaret edecekseniz, Hermitage Müzesine girmek için erken saatlerde bilet kuyruğuna girmenizde fayda var. Biz ilk gittiğimiz gün gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. 4 adet bilet gişesi çalışıyor ve her gişede ucu bucağı gözükmeyen bir kuyruk vardı.

Devlet eliyle karaborsayı da bu sayede görmüş olduk. Eğer bu bilet kuyruğunda beklemek istemiyorsanız 300 ruble daha fazla vererek özel gişeden bilet alarak müzeyi gezmeye başlayabilirsiniz. Yetkililer bunun karaborsa değil özel hizmet olduğu konusunda oldukça ısrarlıydılar ama bu basbaya karaborsa.

Yok arkadaş ben erkenden kalkamam, bilet kuyruğunda bekleyemem, hele 300 ruble haybeden vermem diyorsanız size başka bir önerim var. Hermitage Müzesinin  internet sitesinden bilet alabilirsiniz. Bu size ayrıca ekstra avantajda sağlayacak. 25 $ ‘a iki günlük Hermitage Müze Kompleksi giriş  + Menshikov Palace + Porselen Müzesi’ne giriş bileti alabilirsiniz. Ben size kesinlikle bunu öneriyorum. İnternet sitesinden aldığınız biletlerin6 ay geçerlilik süresi olduğunu da belirteyim.

Online bilet alabileceğiz resmi sayfa http://bit.ly/pQGqt9

Müze hakkında daha detaylı bilgiye müzenin resmi sayfasından ulaşabilirsiniz http://bit.ly/qCYrYW

Bir yazının daha sonuna geldim. Ama durmak yok. Daha Saint Petersburg ile yazılacak çok şey var.

Gelecek yazımda görüşünceye dek sağlıcakla kalın….

 

A. Bilgehan Varol

http://blog.milliyet.com.tr/bilgeyle
http://www.facebook.com/bilgehanv
http://twitter.com/Bilgehanv
http://gplus.to/bilgehanv

 

 

 
Toplam blog
: 56
: 2108
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Denizli Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ve Beykent Üniversitesi MBA ted..