Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Heroine "Kadın Kahraman"

Heroine "Kadın Kahraman"
 

Yaz bitti. Tatil bitti. Bayramda bitti, eylülde... Güneşin parlaklığından kaçan gözlerimiz şimdi güneşin peşinde. Yağmurlarla sonbahar geldi. Veee ekim. Resim, heykel, fotoğraf sergileri, film festivalleri, gösterimler, fuarlar, konserler vb... Sanatın yeni sezon hali. Sanatla içiçeyiz. Kimi okur kimi yazar kimi de gezer.  Ben gezerim. Bu yağmurlarda... ;)

Sırada beni bekleyen bir sergi var. Heroine yani " kadın kahraman". Günümüzde kadına şiddetin arttığı zamanlarda demiyeceğim çünkü kadına şiddet hep vardı. Sadece daha çok açığa çıktı. Ama şimdi sergi zamanı. Kadının kökenine kadar dayanan kadını anlatan karma resim sergisi. Sergide kadının sadece kadın olduğu için karşılaştığı engeller değil aksine kadının gücünü olmazsa olmazını gösteren çeşitli görseller görebileceksiniz. Tarihten günümüze kadar açlıkta yoklukta savaşta barışta huzurda sıkıntıda her dilden her dinden bütün kadınlar her daim kahramandır.

Yaşamın kaynağına özgü bu sergide  sanatçılar Burçin Erdi, Emine Akbucak, Esra Kizir Gökçen, Evren Gül, Ferda Bigat, Hakan Bayer, Kerem Ağralıgil, Lütfiye Kösten, Mert Özgen, Münevver Cillov, Saghar Daeiri, Serhat Koçak, Serpil Arslan ve Seydi Murat Koç çalışmalarıyla yer alıyor. Sergi 8-30 Ekim arası İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi Sergi salonunda sanat severlerle buluşmaktadır. Herkese açık ve ücretsizdir. Sevgiler.

 
Toplam blog
: 93
: 565
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Sanatla ilgileniyorum. Işık olan yerde zaten beyaz vardır. Karanlıkta kalanlar siyahtır. Renkler ..