Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Herşeye dair

Herşeye dair
 

Şafak. 25

“Tebdili mekanda ferahlık vardır” diye bir inanış var. Hatta bazı hastalara hava değişimi veriyorlar. Demek oluyor ki bu işin ferahlık kısmı doğru...

Mekan değişikliğinin en güzel tarafı farklı insanlar tanımak. Çok değil sayısı 1-2 tane bile olsa hayata bakış açınızı değiştirecek türden insanlar tanıyabiliyorsunuz.

Öyle insanlar var ki çıkarcılığın Ç’sinden bihaber yaşıyor. Art niyetsiz samimi. Kelime olarak dilimize sakız etsek de gerçekte bu tarz insanlarla karşılaşmak piyangodan para çıkmaya benziyor. Bu anlamda kendimi çok şanslı sayıyorum. Bu özel insanlardan İzmir’de tanıdım.

İstanbul’da da var bu özel insanlardan. Hele bir tanesi var ki... Eski bir arkadaş... Karşısındakine kendine gösterdiği özenin aynını gösteriyor, kendisine verdiği değerin fazlasını veriyor. Bazen ona "pardon siz gerçek misiniz" diye sorasım geliyor... Canım o benim...

Şimdi yeni arkadaşlar ediniyorum. Yeni oldukları için haklarında çok net kararlar vermek sağlıklı olmaz ama hislerim beni yanıltmıyorsa mumla arasanız bulamayacağınız güzellikte insanlar. Halk arasında argo tabiriyle nesli tükenen türden.

Bazen umudunuzu kaybedersiniz ya... Hatta isyan başlar yüreğinizde ne varsa herşeye dair... Tutunmak için bir dal inanmak için bir neden ararsınız ya iyiliğe güzelliğe...

Sebep mi sonuç mu ilişkisini kuramazsınız ya bir türlü...

Sonuç derim her zaman ama bazen durup düşünmek lazım. Sonuca götüren şey sebeplerdir. Sebep güzelse sonucun güzel olması kaçınılmaz.

Hayata inancınızı kaybettiğinizde kendinize güzel sebepler bulun. Bu dünyada hala iyi insanlar güzel insanlar var. Koruma altına alınmaları taraftarıyım.

Babamın çok sevdiğim bir duası var. Allah iyilerle karşılaştırsın...

:) İyi bayramlar...

http://www.esmakahraman.com/herseye-dair/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..