Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Herşeye rağmen...

Herşeye rağmen...
 

İşte o Hükümet Konağı...


Altınova eskiye döndü...

İlgimi çekeceğinden emindi ki eniştem ; " Altınova'da seni çok seveceğin bir yere götüreceğim" dedi . Haftanın üç günü önünden geçtiğim, bildiğim ama hiç dikkat etmediğim "Bİ' YER" di... Gözlerim kocaman olmuş, ağzım da açık kalmış rivayete göre:)

"Burda Hükümet Konağı var mıydı?" Diye sormaktan utandım enişteme ... Yokmuş zaten!

" Ol mahiler ki derya içredir deryayı bilmez"

Yaşadığınız yerde, burnunuzun dibinde 1935 / 1945 yıllarında geçen dizi film çekiliyor bundan haberiniz yok!

Pes derler doğrusu...

Örn; Altınova Hükümet Konağı: Çelik konstrüksiyon desteği ile inşa edilmiş sadece "yüz cephe görünüşlü" bir bina. Bu kadar bilgi yeter... Mi? Hadi azıcık daha:) ( o binanın içi boşşş. bi metre boy'u 2, 5 mt. en'i var. sır bunlar sırrr:)

Herşeye Rağmen keşfim'den" memnun olsam da...

Meger; Altınova eskiye dönmüş. Ne bilsin bendeniz 1935 / 1945 leri. "Hükümet mi vardı şimdiki gibi, " sükunet mi?

"Herşeye Rağmen adlı dizi; Ayvalık, Cunda Adası ve Altınova ‘da hazırlanan 14 ayrı mekanda çekiliyor, Hikayesi 1935 ve 1945 yılları arasında geçen ve

1960 ‘lı yıllara uzanan hikayenin hazırlıkları dört ay öncesinde başlamış, dizide ana karakterler için toplam 200 kostüm dikildi, ve 1000 metre kumaş kullanıldı. Aynur Torun yönetiminde beş kişilik kostüm ekibi , kıyafetlerin hazırlıkları sırasında dönemin dergi ve gazetelerinden o döneme ait belge oluşturabilecek fotoğraflardan , çeşitli kostüm kitaplarından , İstanbul Barosu ve Askeri Müze kaynaklarından yararlandı.

Hikayesi 1940 ‘lı yıllarda geçen dizinin kostüm tasarımı Naz Erayda tarafından yapıldı. Proje Tasarımcısı Tomris Giritlioğlu ile yapılan dramaturji çalışmasından sonra ön hazırlık dönemi başladı, Dönem işlerinde en büyük problem malzemelerin türünün ve renklerin tesbit edilmesi olduğundan araştırma sırasında en çok jandarma, polis ve avukat gibi resmi kostümlerin renklerini analizi sırasında zorluklar yaşandı. Buna benzer konularda proje danışmanlarından Yılmaz Karakoyunlu ‘dan yardım alındı.

Kadın kostümlerin uygulaması Semiha Erbaş, erkeklerin ise Migret Özcan tarafından yapıldı.

Toplam 286 adet takı, kol düğmesi, kravat iğnesi, şapka iğnesi, saç tokası, Boybeyi tarafından özel olarak hazırlandı, Kadın ayakkabıları Ercan Umay’a , erkek ayakkabıları Murat Candemir’e yaptırılmış, Erkek ve kadın şapkaları, çantalar, eldiven ve kemerler her karaktere göre önceden belirlenmiş renklere , kostüm çizgilerine göre yeniden yaptırıldı.Diğer karakterler için Avşar yapımın arşivindeki bazı kostümler , ayakkabı ve aksesuarlar tahsis edilerek kullanıldı, Altınova ‘daki sokaklar direkler özel kaplamalarla ağaç haline getirildi, çatılarda ve mekanlardaki çanak ve klima gibi malzemeler özel olarak gizlendi, evler ve iş yerlerinin panjurları ise döneme uygun hale getirildi, merkez mahallesi hacı bayram veli camii yanında hükümet konağı, adliye ve noter binası oluşturuldu, modelleri 1930 ve 1940 ‘lı değişen modelde arabalar kullanıldı."
Aşk ve İntikam bu dizide iç içe.

Avşar Film tarafından Ayvalık ve Altınova ‘da çekimi devam eden ve ilk bölümü 14 Mart akşamı ATV kanalında yayınlanacak olan ‘’ Her şeye rağmen ‘’ dizisinde, 1940 ‘lı yıllarda geçen bir hikayeyi konu alan dizi Ayvalık ve Altınova ‘da 14 ayrı mekanda çekiliyor, Dizide babası bir iftira yüzünden haksız yere idam edilen ‘’Mehmet’’ idam kararını veren Hakim Mümtaz beye duyduğu kinle yıllar sonra intikam almak için sürgün edildiği kasabaya geri döner, Mehmet’in dönüş treninde tanışıp hoşlandığı Leyla ise Mümtaz beyin kızıdır, Mehmet Leyla’ya duyduğu ilgiye engel olamazken , diğer yandan içindeki nefreti yenememektedir’’.

Dizi çekimlerinde onlarca Altınova’lı , Ayvalık’lı rol alırken Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant eşi Nihal hanım seti ziyaret ederek yönetmenlere başarı dileklerini ilettiler ve bir süre çekimleri izlediler.

Ol mahilerki... Derya içredir deryayı bilmez. Tıpkı ben gibi...

Çevrenize bir bakın derim. Yaşanmış, yaşanacak onlarca öykü / film/ dizi çekilecek yer mekan var memletetimizde. Gözünüz kalbiniz açık olsun yeter.

Haber internet kaynaklıdır.

Sevgilerimle..

Gülriz Yiğit 

 
Toplam blog
: 258
: 1033
Kayıt tarihi
: 10.08.08
 
 

Ankara'da doğdum. Balıkesir'in  ilçesi Ayvalık'ta yaşıyorum. TSM ve  tiyatronun biraz da olsa toz..