Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '08

     
    Kategori
    İlişkiler
     

    Herşeye rağmen sevebilmek

    Herşeye rağmen sevebilmek
     

    Kalbinizin derinliklerinde, dünyada kimsenin size aldırmadığını ve hiç kimsenin sizi sevmediğini düşünseydiniz, yiyecek, elbise, ev, aile, zenginlik, başarı ve üne olan ilginizi yitirmezmiydiniz? Kendi kendinize yaşamanın ne yararı var diye sormaz mıydınız?

    Şu anda en sevdiğiniz kişinin sizi sadece kendi çıkarı için sevdiğini anladığınızı bir düşünün. Dünya birden bire başınızın üstüne çökmez miydi? O an yaşam size anlamsız gelmez miydi? Diyelim sıradan bir yaşamınız var. Günlük yaşıyorsunuz. Günün birinde gerçek derin ve doyurucu bir sevgi bulacağınızdan umudunuz olmasa, kalan hayatınızı nasıl yaşardınız?

    Öyleleri ya iyice umutsuzluğa kapılıp intihar ediyorlar, ya da kendilerini iyice dağıtıp yaşayan ölü haline geliyorlar.

    Bugün yaşamınızı sürdürebilmenizin nedeni her şeye rağmen sevmeyi şu anda yaşamanız ya da bu sevgiyi bir gün bulacağınıza olan inancınızdır.

    Bugün yaşadığımız bu toplumda herkesi doyuracak bu sevgiyi bulmak zor. Çünkü herkesin sevgiye ihtiyacı var. Kimsede başkasına verecek fazlası yok. Yakınımızda olan birinin bize bu sevgiyi vermesini bekleriz. Ama o da aynı şeyi başkasından beklemektedir. Peki bu dünyada ne kadar sevgi var? Açlığımızı bastıracak kadar. Dünyadaki en büyük kıtlık, her şeye rağmen sevmenin yeterince olmayışıdır.

    Ben seni her şeye rağmen seviyorum diyeceğim, ama senin rağmenlik hiç kusurun yok.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1560
    Kayıt tarihi
    : 04.02.08
     
     

    Adana'da doğup büyüdükten sonra İstanbul'a mesleki kariyerim için yerleştim. Medya sektöründe çalışm..