Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '20

 
Kategori
Haber
 

Hesaplar E-Devletten açılsın

Hesaplar E-Devletten açılsın. İnternet hayatımızı kolaylaştırdı. Özellikle kamu hizmetlerinin E-Devlet üzerinden verilmesi harika bir çalışma. Banka işlemleri günlük hayatımızın parçalarından yemek Siparişimizi ve alış verişlerimizi bile internetten yaparken bankaya gel hesap açacağız demek üzüntü verici. Hele bu vatandaş engelli ise işler dahada zor görme engellilere şahit dayatmasıyla karşılaşırken yürüme engellilerde mekâna erişilebilirlik sorunları yaşıyor.

Efendim gelelim örnek olayımıza çözüldüğü için isim ve banka ismi vermiyoruz. Dışarı çıkamayan bir arkadaşımızın banka hesabı açma işlemi vardı. Israrla arkadaşımızın kendisinin yâda vasisini vekâlet sahibinin gelmesi isteniyordu. Vekâlet verelim dedik noterler salgın nedeniyle noter gelemeyeceğini söylediler.

Zaten kimsesi ’de yok. Para işi devreye girince vesayet ve vekâlet işleri ’de sıkıntılı insanoğlu çiğ süt emmiş. Onu ara bunu ara derken 10 güne yakın zaman ve kaynaklarımızı bu işe vakfettik. Ney seki birileri yardımcı oldu sonunda hesabı açtırdık.

Önerilerimiz öncelikle birileri aracılığıyla form gönderilebilir görüntülü aranarak hesap açılabilirdi yâda memur gelebilirdi. En doğru ve çağdaş yöntem bankaların hesap açma işleri E-Devlet ve mobil uygulamalar üzerinden olsun bu konularda kamuoyu oluşturmamıza destek olacaklara teşekkür ederiz.

Salgın döneminde mümkün olduğu ölçüde hizmetler E-Devlet ve benzeri şekillerde olsun Maske Mesafe ve Temizlik kurallarına bağlı kalarak salgından kurtulalım illede bankaya yanıma gel gibi salgın dönemlerinde olmaması gereken uygulamalardan vazgeçelim. Saygılarımla türküye Beyazay Derneği İzmir şube başkanı Salih Arıkan. Tel:0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..