Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hesaplar

Hesaplar
 

M.Ali Ağca'ya tahliye kararı çıkarılır, Ağca serbest kalır, yargı mahkümiyet günlerini yanlış sayar, Ağca tekrar tutuklanır, eksik günler için cezasını doldurur ve mahkümiyeti sona erer.. 

İnsanları öldürdükten sonra toprağa gömüp üzerine beton atan Hizbullah militanlarına on yıllık zaman aşımı kapsamına dahil edilerek serbest bırakılırlar, yargı tarafından yanlış uygulama yapıldığı açıklanır, Hizbullah militanları atlarına binip sınır dışına çıkarlar veya çıkartılırlar, Adalet yerini bulması için beklenir durulur.. 

Dere yataklarına konut yapımı için inşaat izni verilir, dere sağanak yağış nedeniyle taşar, sel felaketi yaşanır, maddi-manevi kayıplar meydana gelir, daha sonra dere yatakları ile ilgili yeni bir yasa çıkartılır, yapılan yanlış uygulamaları düzeltmeler adına çalışmalar yapılır.. 

Kara yollarında trafik tabelalarının eksik veya yetersizliği yüzünden trafik kazaları yaşanır, gerekli tabelalar olumsuzluklar gerçekleştikten sonra yerlerine monte edilir.. 

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.. 

Yukarıda bahsettiğim örneklerin çoğalmasını istemiyoruz.. 

Bir örnek var ki daha çok çoğalsın istiyoruz.. 

"UCUBE".. 

Evet Ucube! 

Ucube ve benzer ifadeler çoğalsın toplumda..Çoğalsın ki "Sanat" tartışılsın..Sanat değer bulsun.. Sanatçılar ortaya çıksın.. Sanat'ın evrensel gücü anlatılsın.. Ülkemizdeki sanatçıların imzaları taşıyan eserlerinin yurt dışı arenalarda değer bulduğunu kamuoyuna aktaralım.. 

Bir kaç gündür tartışma programlarında Ucube ile ilgili tartışmalar yapılıyor. Umarız sanat'ı konu alan uzun soluklu tartışmalar gerçekleştirilir ve toplumun gelişmesi sağlanır..Katılımcı köşe yazarları, sanatçılar ve sosyologlara bu konuda önemli görevler düşmektedir..Zira ülke'nin tek yönlü hükümdarlığını durdurmak için geç kalınabilir.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..