Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '12

 
Kategori
Özel Günler
 

Hey gençler! bu gün 19 Mayıs, Bandırma Vapuru

Hey gençler! bu gün 19 Mayıs, Bandırma Vapuru
 

Bayramı Taşıyan Vapur


Pes etseydi Mustafa Kemal,  Samsun'a hiç gitmeseydi, hiç Bandırma Vapuruna binmeseydi, elinde tuttuğu Kurtuluş ateşi meşalesini Anadoluya yaymasaydı, Ne olurdu?

Öncelikle, parçalanmış bir ülkede ufalanmış hayatlar yaşardık. Bütün bunları anlamak için mutlaka bağımsızlığımızı kaybetmek gerekmez. Hala bağımsızlık mücadelesi veren devletlere bakmak yeterl.i Gençlik geleceğin teminatı ise hür, bağımsız ve demokratik düşüncenin önemi, 19 Mayıslarda çok daha önemsenmeli. İşgal edilmiş istanbuldan ayrılırken, "Geldikleri gibi gidecekler" diyerek yüreğinde Fatih Sultan Mehmet in sesini duymuştur. 

Doğduğu şehir Selanik öylece gitmiştir. Koştuğu sokaklarda sesler yoktur. İşte bukadar kolaydır kaybetmek. Annesinin gözlerindeki hüznü o mavi gözleri görmüştür. Toprakların terkedilişini savaşın her yüzünü yıllarca görmüştür.

O pes etmeyen bir liderdi. Yıllar geçer anlaşılması için. Ülkesine özgürlüğü layık görmüştür. O Mustafa Kemal bu ülkenin mimarı. Sevgi dolu yüreğini gençlere ve çocuklara armağan etmiştir. Bayram demek sevinç ve mutluluk demektir. Mustafa Kemal bir Bayram günü armağan ederek her çocuğa kıymet vermiş, gençlere inancını göstermiştir.

Biz Türkiyeliler çılgınız. Her zaman bu sahnede bağımsız ve güçlü olmaya devam edeceğiz. Teşekkürler Mustafa kemal Atatürk.

Tüm Gençlerin Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun......

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..