Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '18

 
Kategori
Basketbol
 

Hey Gidi Abdi İpekçi Spor Salonu

Hey Gidi Abdi İpekçi Spor Salonu
 

Abdi İpekçi Spor Salonu


Abdi İpekçi spor salonu diyince aklınıza ne geliyor diye sorsam hemen basketbol diye cevap verir bir kısım basketbol sever. Ancak Michael Jordan'lı Chicago Bulls'un maçlarını gecenin bir yarısı kalkıp izleyen nesil için sadece basketbol değil bu sorunun cevabı. Orası bizim evimizdi.

Eskiden oralara kurt inerdi denilen zamanlardı bizim basketbola olan aşkımızın başlangıcı. Gecenin karanlığında Yedikule ile Zeytinburnu'nu ayıran surların önünden yürüyerek bir sürü kapıdan geçip (Belgratkapı, Silivrikapı, Mevlanakapı ve Topkapı) gelirdik bu salona. Yağmur, çamur demeden, her hafta gittik o salondan oynanan basketbol maçlarına. Şimdilerin Anadolu Efes'i olan Efes Pilsen ve Ülkerspor'un avrupa maçlarını izlerdik. 10 bin kişilik salondan 50 bin kişilik gürültü çıkar, her gelen yabancı takımı eli boş gönderirdik evlerine.

Kimler yoktu ki takımlarımızda. Efes Pilsen'de Tamer Oyguç, Volkan Aydın, Ufuk Sarıca, Petar Naumoski, Larry Richard, Mirsad Türkcan, Conrad Mc Rae, Vasili Karasev, Hidayet Türkoğlu, Predrag Drobnjak. ÜlkerSpor'da Pete Williams, Haluk Yıldırım, Tolga Tekinalp, Orhun Ene, Lütfi Arıboğan, Tanoka Beard, Harun Erdenay, Charles Shackleford, Kevin Rankin ve daha nice basketbolcu adını yazamadığım. Hepsi basketbol aşkımızın birer parçasıydı o yıllarda.

Şimdi yıkıyorlar evimizi, anılarımızı. Yerine yenisini yapacaklar, belki de çok daha büyüğünü ve güzelini. Basketbolla büyüyecek yeni nesile yeni bir ev yapıyorlar ama hep eski Abdi İpekçi spor salonu olarak kalacak hafızalarımızda.

 

 
Toplam blog
: 10
: 539
Kayıt tarihi
: 13.03.18
 
 

  "Okumak Cehaleti alır, eşeklik bali kalır"     Ne mezunu olduğunuz ..