Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '14

 
Kategori
Dünya
 

Hey gidi koca evren!

Hey gidi koca evren!
 

Merhaba
Yaşam devasa bir sarmala tutunmuş güzel bir oluşum. Dünya denilen bu gezegene nerden ve neden geldiğimizi anlayamadan bir gün ölüp gideceğiz.
Biz insanlar için ölüm, tıpkı yaşam gibi anlaşılmaz. Kimi birey buna kafa yorar, kiminin umrunda bile olmadan bir lokma ekmek, ilkel güdüler ve seks için yaşar sadece.
Bu tip insanları geçiyorum. Çünkü duygu ve sevgi bütünlüğü yoksa sadece güdüler için yaşıyorsa insan eksiktir. Bilinç yok ve fikir akla hizmet etmiyorsa o birey sadece bir canlıdır, o kadar! Düşünüyor ve aklımızı fikirlerle besliyorsak, içinde var olduğumuz yaşamı gerçekten hissederiz.

Şu yaşadığımız gezegene bir bakın, ne kadar olağanüstü! Yeryüzü üzerinde canlılar barındıran en mükemmel canlı. Yani bana kesinlikle öyle geliyor. Dünya, güneş sistemi, galaksiler ve hatta evren hepsi bana göre canlı.

Tabii canlılık içinde farklı bir ruh barındıran sıcacık bir enerjidir. Bu sıcaklık ve bu enerji sevgi denilen en büyük güçten ileri gelir.

Yeryüzünü bir bütün olarak güçlü kılan sevgidir.
İnsan seviyorsa benliği güç kazanır, düşünüyorsa yaşamı anlam kazanır. Önce yeryüzüne akıl erdirip onu sevmeliyiz ki varlığımız değer kazansın. Günümüzde eksik olan şey, sadece yaşamı çözmeye çalışıp, üzerinde yaşadığımız gezegene hiç kafa yormamaktır.
Oysa dünyayı anlamadan yaşama akıl erdiremeyiz. Bu yüzden korkularımıza yeniliriz ve bir takım şart şurt içeren; insan elinden çıkma ( kimse onları gökten inerken görmüş değil) kitaplara tanrı gibi taparız. Çünkü evreni anlamamaya mazeretimiz bu kitaplardır. Oysa yaşadığımız gezegen bizden çok öncede vardı ve bizden çok yaşayacak. Kendini bir halt sanan insan; dünyanın bir canlı, kendisinin ona tutunmuş parazit hükmünde olduğundan bi haber (egosantrik bir şekilde) koca evren onun için var sanıyor. Tanrılar onun için var sanıyor. Oysa insan; düşünmüyor ve yeryüzünü bir bütün olarak aşkla sevmiyorsa evrenin ..inde bile değil!
Mutlu hafta sonları dilerim. Sevgiyle kalın.


Berrin AKSU

 
Toplam blog
: 171
: 522
Kayıt tarihi
: 18.12.10
 
 

Üniversite mezunuyum. Dekoratörüm. Yazmayı çok seviyorum. 200 kadar şiirim var. Sinema ve tiyatro..