Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '19

 
Kategori
Futbol
 

Heyecansız Derbi

Gündemi uzunca süredir meşgul eden Galatasaray – Fenerbahçe derbisi, oldukça heyecansız bir mücadeleye sahne oldu.

Karşılaşmaya konuk Fenerbahçe iyi başladı. Gustavo ve Emre Belözoğlu’nun etkili oyunlarına kanatlardaki Ozan Tufan ve Tolga Ciğerci’nin de eşlik etmesiyle orta sahada üstünlük kuran sarı- lacivertliler, oyuna da hakim oldular.

Galatasaray ise, ancak Fenerbahçe’nin kesin üstünlüğüyle geçen ilk yirmi dakikanın ardından kıpırdanmaya başladı ve zamanla oyunda dengeyi kurdu. Hatta sarı- kırmızılılar bu bölümde skoru değiştirebilecek fırsatlar da yakaladılar.

İkinci yarı ise iyice tatsız tuzsuz geçti. Son dakikada Galatasaraylı futbolcuların hatası sonucunda oluşan pozisyon dışında akılda kalan bir gol pozisyonunun olmadığı, son derece sıkıcı bir devreye tanıklık etti izleyenler.

Maçın geneline baktığımızda konuk Fenerbahçe’nin, ev sahibi Galatasaray’dan daha iyi bir görüntü verdiğini net olarak söyleyebiliriz. Sarı- lacivertliler, sahanın her bölgesinde rakiplerinden daha üstündüler. Bu anlamda gelecek adına Galatasaray’dan daha fazla ümit verdiler.

Galatasaray’da ise ciddi bir donukluk vardı. Rakip kaleye ilk şutunu, diğer maçlara göre daha iyi bir performans sergileyen Lemina ile ancak 22.dakikada atabilen sarı- kırmızılılar, bunu takip eden on, on iki dakikalık bölümde ve ikinci yarının başında etkili oldular.

Kısacası Galatasaray’ın oyunun genelinde pozitif bir görüntü verdiğini söyleyemeyiz. Sarı- kırmızılılar üretkenlikten çok uzaklar. Özellikle orta saha çok etkisiz. Falcao da rakip sahada topla çok buluşamıyor.

Galatasaray’ın geçen sezona göre kadrosunda çok fazla bir değişim olmamasına rağmen oyuncular arasında bir uyum sorunu gözlendiğini daha önce defalarca belirtmiştim. Ayrıca maç eksiği olan oyuncular da var. Bunların aşılması için sarı- kırmızılılar zamana ihtiyaç duyuyorlar. Ancak gerek Türkiye gerekse de Şampiyonlar Ligi’nde önemli maçlar birbiri ardına geliyorlar. Bu anlamda milli maç arası Galatasaray için bir umut olabilir.

Fatih Terim’in bundan sonraki karşılaşmalarda kulübede yer alacak olmasının sarı- kırmızılılar üzerinde nasıl bir etki yapacağını da hep birlikte izleyeceğiz.

Sonuç olarak, dünyanın sayılı derbileri arasında olduğu iddia edilen (!) Galatasaray- Fenerbahçe derbisinde ‘’Dağ fare doğurdu‘’ deyimiyle ifade edebileceğimiz bir futbola şahit olduk. Derbinin en sevindirici yanı ise futbol ve centilmenlik dışı olaylara sahne olmamasıydı. Dileğim, derbideki fair- play ortamının futbol dünyamızın geneline yayılması.

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari/

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..