Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Heykeli dikilecek adam Fabian Ernst

Heykeli dikilecek adam Fabian Ernst
 

Fotoğraf, www.bjk.com.tr adresinden alınmıştır.


Beşiktaş, UEFA Avrupa liginde kendi sahasında karşılaştığı rakibi CSKA Sofya'yı oldukça zor geçti. Oysa ki, Bulgar takımı kadro olarak Beşiktaş ile kıyaslandığında oldukça zayıf kalıyordu.

Gelgelelim Beşiktaş bu maçta çok zorlandı. Bunun pek çok nedeni var. Bir kere bu sistemle Beşiktaş' ın başı çok ağrıyabilir. Artık Schuster şunu görmeli: mutlak suretle Necip veya Aurelio oynamalı. O zaman Beşiktaş sahada daha sağlam oluyor.

Kaldı ki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında bunun sonucunu mağlubiyet olarak görmüştü. UEFA Avrupa Liginde Schuster' in ders almadan aynı riski alması anlamsız.

Peki Beşiktaş kötü müydü? Hayır, kesinlikle hayır. Herhalde herkesin Beşiktaş' ı izlerken başı dönmüştür. Hatta izlerken yorulmuştur.

Ancak bal yapmayan arı misali Beşiktaş koşup durdu. Özellikle ilk yarı siyah- beyazlılar etkili olamadılar.

Bunda özellikle Hilbert ve Holosko'nun ezdiği toplar da etkili oldu. Hilbert, ikinci yarı biraz toparlandı ama yine de hayal kırıklığı yarattı.

Tabata ikinci yarı daha iyi bir görüntü verdi.

Guti, Real Madrid' de oynadığının çeyreğini oynasa Beşiktaş' ı taşır. Ama İspanyol oyuncu çok fazla oyunun içinde yer almıyor. Daha fazla sorumluluk alması lazım.

Quaresma, biraz daha takım için oynamalı. Tribünlere oynamak sadece göze hoş geliyor, ama skoru etkilemiyor.

Yalnız bu takımda bir adam var ki heykeli dikilmeli. O da Fabian Ernst. Alman futbolcu Beşiktaş' a geldiği günden beri performansını düşürmedi. Tam bir görev adamı. Her maçta işini en iyi yapan oyunculardan biri. Bu gece de sahada oldukça iyiydi. 90. dakikada da kimsenin yapamadığını yaptı ve altın kafasıyla üstelik zor pozisyonda çok akıllıca bir kafa vuruşuyla Beşiktaş'ı Avrupa'da olası bir uçurumdan aldı. Kartal' ı havalandıran Ernst, mutlaka değeri bilinmesi gereken bir oyuncu.

Beşiktaş'ı şimdi zor bir derbi bekliyor. Siyah- beyazlıların Fenerbahçe maçına da bu oyun sistemiyle çıkmaları halinde işi oldukça zor olabilir. Schuster' in Fenerbahçe maçına Necip veya Aurelio' dan biriyle başlaması gerekir diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..