Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '14

 
Kategori
Trafik
 

HGS ceza sorgulama ve HGS karta bakiye yükleme nasıl yapılır ?

HGS ceza sorgulama ve HGS karta bakiye yükleme nasıl yapılır ?
 

hgs bakiye sorgulama


HGS CEZA SORGULAMA

HGS yani hızlı geçiş sistemi olarak adlandırılan uygulama tam olarak yürürlüğe girdi ve birçok taşıt sürücüsü HGS kartına maalesef sahip olamadı. Hgs kartı olmadan gişelerden geçmeye devam eden tüm sürücüler belirli bir ceza tutarına maruz kalmaktalar. Hgs cezaları genel olarak araç sahiplerine bildirilmektedir.

Fakat çeşitli nedenlerden dolayı HSG Ceza tutarınız elinize ulaşmadıysa, internet üzerinden her nerede olursanız olun hgs@ptt.gov.tr adresi üzerinden aracınızın plakasını ve sistemin vermiş olduğu güvenlik kodunu kullanarak kolayca HGS Geçiş İhlali Sorgulamasını yapabilirsiniz.

Unutmayın Ceza tebliğ tarihinin akabinde 15 gün içerisinde cezanın ödenmesi durumunda
 geçiş ücreti hariç olmak üzere 10 (on) kat idari para cezası üzerinden %25’lik indirim hakkından faydalanarak ceza ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BORÇ SORGULAMA

HGS sisteminin sürücüleri daha seri ve aktif bir trafik yaşatmak amacıyla oluşturulmuş bir sistem olmasına rağmen. Pek çok sürücü HGS ye ait kartlarını almamakta ısrar etmektedir. Her geçiş esnasında HGS kartı kullanmayan sürücüleri HGS cezası uygulanmaktadır. Bu şekilde üst üste kesilen HGS cezaları biriken HGS Borcu şeklinde sürücülerin karşısına çıkmaktadır.

hgs@ptt.gov.tr  internet adresine girerek HGS Borç Sorgulama işleminizi dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için size gerekli olan tek şey aracınızın plakasıdır. HGS Borcunuzu öğrendikten hemen sonra ödemek için PTT şubelerini veya anlaşmalı bankalardan yararlanarak borcunuzun %25’lik kısmından da muaf olabilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS açık adı Hızlı Geçiş Sistemi olarak bilinen kart veya etiketlerin içerisinde bulunan ücret miktarının sorgulamak için yapılacak en kısa yol HGS müşteri hizmetlerine üye olmaktır. Üyeliğin hemen ardından sisteme üye olurken kullanmış olduğunuz e- posta adresi, şifre ve sistemin vermiş olduğu güvenlik kodunun girilmesi ile HGS bakiyenizi kolayca öğrenebilirsiniz.

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS MÜŞTERİ HİZMETLERİ

HGS Müşteri Hizmetleri, Hgs ile ilgili bilmeniz gereken tüm bilgileri sizlere aktaracak olan bir hizmettir. Hgs ile ilgili olarak aklınıza takılan tüm soruları HGS Müşteri Hizmetlerinden yararlanarak giderebilirsiniz.

Sisteme üye olarak sitem üzerinden HGS Kart veya etiket bakiyenizi zaman kaybetmeden istediğiniz anlarda takip edebilirsiniz.

Hgs müşteri hizmetlerine ulaşmak için kullanacağınız web adresi https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ dir. Sisteme giriş yaparak üyelik sırasında sisteme vermiş olduğunuz e- posta adresi ve şifre sayesinde he daim HGS bakiyenizi görebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 8
: 5251
Kayıt tarihi
: 21.09.13
 
 

İktisat Fakültesi mezunuyum ve sosyal güvenlik konularında danışmanlık hizmetleri vermekteyim. ..