Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '12

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Hibrit otomobiller

Hibrit otomobiller
 

Bu tür otomobillerin kullanımı benzin kullanımını azaltmaktır. Bunu oluşturmak için yoğun trafikte, düşük hızlarda benzin motoru yerine elektirik motorunu kullanmakta ve bu sayede kısmen 0 emisyon salınımı sağlamaktadırlar. Elektrik motorunun ihtiyaç duyduğu enerji benzin motorunun çalıştığı ve frenleme esnasında açığa çıkan enerji ile akülerin şarj edilmesidir. Sonuç olarak bu tür araçları elektriğe bağlayarak şarj etmek diye bir durum söz konusu değildir.
İstendiğinde hem elektrik hem de benzinli olarak kullanılabilen ilk aracı 27 yaşında iken Ferdinand Porsche yapmıştır. Mixte-Wagen” adında kli aracı 1902 yılında tanıtmıştır. Bir fayton üreticisi olan Ludwig Lohner ile beraber çalışan porsche 4 silindirli bir daimler motoruna aküler, jenaratör ve elektrik motoru eklemiştir. Bu durumdayken mixte benzinli motor durdurulduğunda bile akülerin çalıştırdığı elektrik motoru ile ilerlemeye devam edebilmiştir.
Hibrit araçların yaklaşık 10 yıl içerisinde benzinli otomobillerin yerine geçeceyi düşünülmektedir.
Toyota'nın Toyota Prius modeli, Honda'nın Honda Insight modelleri hibrit otomobillere örnek verilebilir. Daha fazlası için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz: http://alternatifenerjim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 14
: 538
Kayıt tarihi
: 07.06.12
 
 

Herşeyden önce düşünen bir bireyim...En çok hoşlandığım; insanları yöneten ve yönlendiren sisteml..