Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Hiç Aklından Çıkmasın! - 2

Aklında her kim varsa ölç, tart, beklentilerini değerlendir, oluruna olmazına bak ve aksiyon al. İşi sürüncemede bırakıp, tutuklular gibi her gün aynı düşünce, aynı rutin, aynı karın ağrısı ile zaman öldürme. En kötü hapishane zihnimizde. Her ne olacaksa öyle ya da böyle nihayetlendir, düşüncelerini, kendini özgür bırak.

Her zaman talep eden taraf olma, başkasına sunacak birşeylerin olsun. Kendini geliştir, farklı yetenekler, zevkler edin, istenilen, aranılan kişi ol. Hayranlık duymak, hayranlık uyandırmak önemli. Bugüne dek hoşlandığın kişileri tekrar gözden geçir; hepsinin mutlaka hayranlık duyduğun, gıpta ile baktığın bir yanları olduğunu göreceksin.

Sevgilinin arkadaşları ile arasını bozma, onu sosyal çevresinden uzaklaştırma. Senden bağımsız deşarj olabildiği bir alanı mutlaka olmalı.

Sevgilin ile arandaki sorunlar çözülsün istiyorsan tartışmalarınızda genelleme yapmaktan kaçın. Sen hep böyle yapıyorsun, her zaman bu şekildesin diye ithamlarda bulunup konuyu çözümsüz bir noktaya götürme. Kendini onun yerine koy ve ona olumlu bir adım atabilmesi, kendini düzeltebilmesi için açık kapı bırak. "Bugün böyle yaptın, beni üzdün. Peki, yarın aynı hatayı yapmayacağın konusunda anlaştık.

Sevdiğin kişiye özel hissettirmen çok önemli, tabi gerçekten özelse. Egona yenik düşüp yaptığın jestleri önemsiz gösterme gayretine düşme. Ben zaten yapacaktım, alacaktım, gidecektim yerine onun için ekstra vakit, emek ve para harcadığını bilmesi değerli hissetmesi için gerekli. 

Evlilikte ailelerin uyuşması önemli. Neden mi? Çünkü değer yargılarımız, kabul edilebilir/edilemez çizgimiz, normal ve anormal anlayışımız doğup büyüdüğümüz, eğitim aldığımız ortam ile belirleniyor. Ailelerin her hafta bir araya gelip aynı masada şen şakrak yemek yemesi şart değil, zaten günümüzde pek çok aile farklı şehirlerde yaşıyor. Önemli olan aile, eş ve çocuk kavramlarına verilen anlamların benzer olması, değerlerin paralel çizgilerde olması. Bazı ailelerde büyükler her daim çocuklarının geleceğine hizmet eder, yemez yedirir, içmez içirir, kaç yaşına gelirse gelsin korur, kollar. Kimilerinde ise durum tam tersidir. Çocuklar gelecek garantisi olarak görülür ve her daim hizmet, bakım, maddi destek beklenir. Bazı ailelerde iç içe olmak, kalabalık akşam yemekleri olağandır. Bir diğerinde bağımsız olmak yüceltilir. Görüşlerde doğru ya da yanlış ayrımı yapamayız, sadece değerleri karşılıklı olarak iyi anlamak ve uyum sağlanıp sağlanamayacağını doğru tartmak lazım. Zira hiçbir uyuşmazlık sadece bir konudan ibaret kalmaz, arkasında yer alan felsefe ile diğer alanlara da muhakkak tesir eder. Sonra bir bakmışsınız tatile kiminle/nereye gideceğiniz konusu dallanıp budaklanmış, iş ayrılığa kadar varmış.

Sahip olduklarının farkında ol. Güzelliğini, enerjini, insan ilişkilerini, entelektüel birikimini, seni bir adım öne çıkaran doğal yeteneklerini bilir ve bilinçli kullanırsan, hayat çok daha kolay akar. Bunu yapabilmek için de özüne ihanet etmeyen, yetenekli olduğun taraflarını kullanabileceğin bir kariyer seç. Sosyal çevrende kendini doğru konumlandır. Zevklerini, hayat tarzını ve duruşunu belli etmekten kaçınma. İsteklerini dile getirmezsen, hak ettiklerini düşündüklerini alamazsın.

Haftaya kaldığımız yerden devam edelim,

Sibel ŞENGÜL

 
Toplam blog
: 60
: 143
Kayıt tarihi
: 04.01.17
 
 

Sibel Şengül  ..