Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hiç aşkı yaşadınız mı?

Hiç aşkı yaşadınız mı?
 

gülün adı.


Aşk kısa süreli mi uzun soluklu mu olmalıdır?

Bugün sizinle bir soru ile başlayacağım yazmaya.. Aşkı yaşadınız mı tüm vücudunuzda iliklerinize kadar?
"Benim hayatımda yaşamadım desem yanlış olur" diye cevaplayacağım bir sorudur bu.. Herkesin de 'evet yaşadım.' diye cevap vermesi beklenen bu sorunun açılımı nedir? Özellikle içimizde büyütüp, en özel yerimiz kalbimizde
sakladığımız aşkımız.. Etrafa çoğu zaman anlatamadığımız aşkımız.. Gizli ve en derin en özel duygularımız..

Düşünün aşıksınız fakat ne karşınızdakine ne de bir başkasına anlatamıyorsunuz aşkınızı.. Ne acı değil mi?
Son dönemde özgürlüklere büyük önem verdiğimiz, herkesin artık duygularını rahat rahat yaşadığı bir gerçektir. Platonik aşkların çok eskide kaldığı bir dönem yaşıyoruz. Belki de çok duygusuz mu yaşamaya başlayıpta, aşkı çok çabuk mu bitiriyoruz?
Yeni aşklara yelken açıyoruz hemen.. Doğrumu bu acaba? Hani romantizm? Yılların eskidemediği aşklar nerde kaldı? Bakıyoruz 1 ayda aşk bitmiş, hemen aldatmalar başlamış.. Bu kadar çabuk biterse aşk, bana göre yaşanan aşk değildir. Ya size göre sevgili dostlar ?

Aşkın insanı etkilemesi her an aşık olduğunuz kişiyi düşünmenizi sağlayan duyguların bir ay da bitmesi mümkün değildir.. Uzun soluklu bir ilişki olması gerekir mi? Aşık iseniz, sınırsız bir zaman dilimine kadar sürer. Bazen bir ömür boyudur. Ama menfaate dayalı bir ilişki ise yaşanan bu aşk değildir.
Açıklayalım biraz bu konuyu.. Kısa süreli, fiziksel hoşlanmaya dayalı, aşk olmayan ve hafif geçici duyguların yaşandığı bir ilişkidir.. Hepimizin başına gelen aşktan ziyade hoşlanmaya dayalı ve daha hafif ve menfaatperest olan bir ilişkidir. Asla aşk değildir. Hoşlanırsınız yaşanır.. Zevkler yaşanır. Hoşlanmanın çekimi biter ve ilişkide biter. Aşk olmayan daha çok dış estetik ve çekime bakan, kadın güzeldir ve erkek yakışıklıdır. Etkileşim başlar sonrasında ilişki yaşanır. Duygunun bile sorgulanmadığı hızlı bir süreç başlar. Zevkler alınır. Sonra bir nasılsın bile sorulmadan telefon bile açılmadan herşey çok kısa bir sürede tüketilir.
Genelde erkeğin suçlandığı bir ilişki şekli olan, kısa sürede tüketilen duyguların yaşandığı bu durum aslında her iki partnerinde istediği bir durumdur. Neden erkek suçlanır? Çünkü kısa süren ilişkilerde kadın kullanıldığını düşünür. Bu gerçek bir gözlemle ile incelendiğinde, ilişkiyi erkekte kadında ister ise, suçlu yoktur.

Sizleri fazla sıkmadan yazmak istediğim şudur ki, ister kısa süreli olsun ister uzun soluklu aşkı tüm vücudumuzla yaşamaktan korkmayalım. Sonu ayrılıkla biterse de asla karşımızdaki eşimizi suçlamayalım. AŞKI YAŞAMAK HERKESE NASİP OLMAZ.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA

TOPRAK SARI
 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..