Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '09

 
Kategori
Haber
 

Hiç iyi haber yok mu anne?

Hiç iyi haber yok mu anne? Bu soruyu ne zaman haberleri dinlesem ya da gazete okusam kendime sorardım. Ama 11 yaşındaki kızımdan dinleyince bir şeyler kafama dank etti. Bir şeyi dillendirince sözcükler daha bir anlam kazanıyor demek ki.

Rutin bir ev akşamlarından biriydi. Akşam yemeğini yedikten sonra kızımla televizyon seyrediyorduk. Yaz olduğu için gündüz evde olduklarından ''bu saatte televizyon benim ''dedim. TRT2 de biraz müzik dinledim. Sonrada kanalı değiştirmedim. Saat 21.00 haberlerini vermeye başladı. Önce 19 yaşında bir gencin bileklerinin kesilip nasıl diri diri mezara gömüldüğünü , gencin ellerini kullanamadığı için ayaklarıyla uğraşarak 5 saat sonra dışarı çıkabildiğini söyledikten sonra gençle röpörtajı gösterdiler. 19 yaşındaki genç 'Bir ara bayıldım öldüm zannettim 'dedi. Nasıl bir korku anlatılır gibi olmasa gerek. Kendi başıma geldiğini düşündüm bir an. Aman Allahım böyle korkunç bir şey olabilir mi? Ölmeden mezara girmek.

Sonra kürt açılımı. Milletvekilleri sanki barış değil, kendi aralarında savaş yapıyorlardı. Biri ötekine sürekli hakaret ediyor, öbürü karşılık veriyor ağzına geleni söylüyordu.

3.cü haber Irak'ta bir ötobüse koyulan bomba 20 kişinin ölümüne bir çok kişinin yaralanmasına yol açmış. Manzara korkunç. Her yer savaş alanı gibi. Oralara demokrasi götürme bahanelerinin sonuçları.

4.cü haber Afganistan'daki seçimde Taliban seçim süresince 25 kişiyi öldürmüş. Bu haberde verilen sayı. Bilmedğimiz kaç kişi daha vardır. Taliban oy kullanan kişilerin boyalı parmaklarını keseceğini söylemişti. Sözünü yerine getirmiş 2 kişinin parmaklarını kesmiş. Ülkeden gösterilen genel manzara nasıl çağdışı nasıl çirkin. Ne şanslı bir ülkeyiz ki Atatürk gibi bir lidere sahibiz. O dönemin koşullarında böyle güzel, modern, refah, laik bir ülke bıraktı bize. Bu güzelliklerin farkında olmayanlar Afganistan!a bir baksınlar.

Hiç iyi bir haber yoktu gerçekten. Hani şöyle güzel insanın içine su serpen. Sadece İsviçre'de kurulan Cern!in bir benzeri de Türkiye de yapılacakmış. Fakat kızım Cern'i anlamadığı için bu haberin iyi olduğunu anlayamadı.

Bu haberler verilirken amaç sadece haber vermek mi? Hiç mi bu ülkede çocukların psikolojisi düşünülmez. Bu kadar kan vahşet dolu haberleri izleyen çocuklar nasıl şiddet yanlısı olmazlar. Bir de ne oluyor bu çocuklara diyoruz. Çocuklar bu kadar şiddeti devletin televizyon kanallarıyla biz enjekte ediyoruz. Çocuk doğduğunda boş bir bellek gibidir. Ne verirseniz onu alır. Bence televizyon haberlerinde kaç yaş üstü seyredebilir uyarıları koymalı. Yoksa devlet kendi televizyon kanalıyla kendi çocuklarına şiddet enjekte ediyor.

Hiç iyi haber yok mu anne? Olacak kızım olacak. Bu ülke gençliğine değer verdiği SBS sınavı adı altında çocukları sanattan, spordan, müzikten koparmadığı zaman bu ülkede iyi haberler olacak.

Keşke olabilse de bizi yönetenleri tekrar çocukluğuna döndürüp sanatla, müzikle, sporla, sevgiyle besleyebilsek. İşte o zaman güzel haberler seyredebilirdik.

 
Toplam blog
: 16
: 888
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

43 yaşında evli 2 çocuk annesi Elektronik mühendisiyim. Fotoğraf çekmeyi ve örgü örmeyi çocukları..