Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Hiç kendini sağa sola vurma.. Gidicisin..

Hiç kendini sağa sola vurma.. Gidicisin..
 

Göreceğiz bakalım.. Halkmı yalan, beymi yalan..


Hiç kendini sağa sola vurma, kıvırma.. Gidicisin..

Belki de bu kıvırma lafı yüzünden sayın editör bu yazıyı yayınlamayacak. Ama günün önemi ve geldiğimiz noktanın sıkıştırdığı AKP yönetiminin çok değil 1 ay önce ve şimdiki söylemlerine bakarsak, kıvırma lafından başka bir tanım bulamıyoruz. O yüzden bu riske giriyorum ve yayınlanmama ihtimali olsa bile bu yazıyı yazıyorum. Yayınlanırsa ne ala, yayınlanmazsa, yayınlanmayanlar kategorisine alırım ve ilerde kitap olarak yayınlamayı düşündüğüm  seçme bloglarımın en değerli yazılarından birisi olur.

Konumuza dönersek..

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım.

Tayyip Erdoğan’ın Suriye politikası içte ve dışta (Obama nezdinde dahi) iflas etti mi?.  Etti.

Ne diyorlardı?. “Esat 1 haftaya kalmaz gider, 6 aya kalmaz gidere döndü 1 seneye kalmaz gider diye çok kesin konuştular, 2 sene vs.vs.” derken,

Esat nerede şimdi?. Halkının arasında ve korumasız dolaşıyor. (meraklılar google’dan görebilir) Ahmet Davutoğlu nerede şimdi? Kayıp.. Yerine Ömer Çelik ahkam kesiyor.

Ne dediler.? “Esat halkına karşı kimyasal silah kullanıyor.”

En tehlikeli kimyasal silah olan Sarin gazının deposu nerede çıktı?. Adana’da El Kaide militanlarının hücre evinde.  

Ne yapıyormuş bu El Kaideci (“Müslüman”) Tayyip militanları?.  Sarin Gazını Esat yandaşlarına karşı kullanıyorlarmış ve "Esat Sarin gazı kullanıyor" diyerek propagandada yapıyorlarmış değil mi?. Hadi bu senaryo AKP’nin tüm varlığını ve geleceğini dayandırdığı “Esat gidecek” senaryolarına uyarda.

Tüm dünya aptal değil ki.. İşte Rusya Dışişleri bakanı çok kesin ve net konuşuyor. “Bu Adana’da ortaya çıkan Sarin Gazı deposu ile ilgili araştırma çok titiz ve tarafsız bir şekilde incelenmelidir. Olayı titizlikle takip ediyoruz.”

Bu gelişmelerden sonra Obama ne yapıyor bakalım..

Tayyip Erdoğan’ın Esat’a karşı her türlü desteğini verdiği El Kaide’nin Suriye kolu olan El Nusra’yı terörist örgütler listesine alıyor. 

Tayyip Erdoğan’ı, dolayısıyla  "Yeni Osmanlı’cım" Davutoğlu nu  son ziyaretten eli boş gönderiyor ve AKP’nin Suriye politikalarını yeniden gözden geçirmesini,  bu işin kesin çözümünün Cenevre Konferansında şekilleneceğini dikte ediyor.

Buraya kadar olan Emperyalist ABD’nin ve karşısındaki Avrasya’cı gücün önde gelen ülkeleri olan Rusya, İran ve Çin’in hesaplaşması olarak değerlendirilebilir. Burada önemli olan ABD’nin görevlendirdiği Eşbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye halkının lideri Beşar Esad’ın tavırlarıdır.

Ne yapıyor Beşar Esat?.

“Cenevre konferansında alınacak her türlü karar Suriye halkının referandumuna sunulmalıdır tek şartımız bu” diyor.

Ne yapıyor Recep Tayyip Erdoğan?.

Halkına ve tüm dünya kamuoyuna yalan söylüyor. Türkiye’de bu yalanları yutan murid toplulukları olabilir ama dünya kamuoyu yutmuyor tabi ve RTE’nin çıkmazı burada başlıyor.

Burada halkına güvenen bir lider ile Eşbaşkanlık görevini geleceği olarak gören ve halkını hiç düşünmeyen bir “lider” arasındaki tavrı çok net görebiliyoruz.

İçeriye dönelim.

AKP lideri Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının son günlerdeki demeçlerine bakalım.

Ne diyor RTE’nin yardımcısı Bekir Bozdağ Lübnan Hizbullah'ı (Nasrallah) için?. “Hizbuşşeytan”. 1980’li yıllardan beri İsrail’e dolayısıyla ABD Emperyalizmine en büyük kayıpları yaşatan, 2006’da en önemli darbeyi vuran İsrail’e karşı ayakta duran ve bölgedeki BOP Planını gerileten tek güç olan Hizbullah’a “Hizbuşşeytan” diyor. Bu nasıl İsrail sevdasıdır..

Ne diyor Bülent Arınç “10. yıl Marşı yerine Mehter Marşı çalınsaydı daha iyi olurdu.” Abdulhamit kafası işte,  bilmiyor ki Mehter Marşı’da 10. Yıl Marşı’da bağımsızlığı ve ülke bütünlüğünü savunuyor. Ama kafada Cumhuriyet Düşmanlığı var ya, ne yaparsa yapsın almıyor içine Cumhuriyet’in faziletini.

Ne yapıyor BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan?. “Bazı kıyafetlerin giyilemiyeceğine dair kanunun yürürlükten kaldırılması için Meclis başkanlığına dilekçe vererek cüppe ve sarık gibi dini kıyafetlerin önünün açılmasını istiyor".

İki taşeron, iki Eşbaşkan.. PKK ve AKP’nin işbirliğine bakarmısınız lütfen.  

Ne diyor AKP Gölcük Kadın kolları başkanı Nuran Yıldız?. “AK Parti’ye üye olmak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a nikahla bağlanmak gibidir.”  Bir başkası ne diyor (şimdi ismini hatırlamıyorum) “Recep Tayyip Erdoğan Sünneti.” Bakarmısınız RTE’yi (haşa) peygamber yerine koyan mantığa.

Eee bu kadar gazı aldıktan sonra RTE’nin çıkıp ne demesini beklerdiniz?.

Ne diyor RTE. Gezi parkı için?. “Biz karar aldık oraya AVM’yi ve Topçu Kışlasını yapacağız siz ne yaparsanız yapın.”, Alkol yasağı için “İki ayyaş’ın kaldırdığı kanunu biz şer’i düzene göre yeniden yasaklıyoruz.” Kur-an’ın emrettiği kanunları getiriyoruz istemiyor musunuz”.

Halkımızda “aptaldı” ya, sormayacaktı sanki.. “Kur-an’a göre dört kadınla evlenmek vaciptir, kadınlara mirastan yarım pay ödenmesi vaciptir, Zina haramdır, zinayı suç olmaktan AKP hükümeti çıkarmadı mı?. Kur-an’a göre faiz haramdır. Hadi sıkıysa faizi kaldırsana. Bu düzenlemeleri niye yapmıyorsun? ”

Bu gün 1 Haziran 2013  Cumartesi, daha öncesine gidelim.. 31 Mayıs Cuma, saat sabahın 5’i. Gezi Parkının yıkılmasını istemeyen ve o parkın asıl sahipleri olan halkımıza sıkılan tazyikli sular ve dünya tarihinin görmediği kadar atılan Gaz Bombaları.. Binlerce yaralı, 1 ölü, kolu kopan bir insan..

Birbirini tetikleyen ve kısa sürede tüm yurda yayılan protesto eylemleri, halkın yurdunun güzelliklerine sahip çıkma ve tek adam diktatörlüğüne karşı koyma mücadelesi. İstanbul, Ankara, İzmir, Marmaris, Eskişehir, Muğla, Bursa vs, gibi şehirlerimizde “Hükümet istifa” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile meydanlara yığılan, gaz bombalarına karşı bağışıklık kazanmış milyonlarca insan. Yurduna ve Cumhuriyetine sahip çıkan AKP’nin bir an önce gitmesini isteyen halk yığınları.

Bakar mısınız 40 saattir süren ve hala devam eden bu eylemlerin devamında, RTE’nin ve kurmaylarının söylediklerine?.

Bülent Arınç: “Gaz Bombası yerine ikna edilselerdi daha iyi olurdu.”.

Recep Tayyip Erdoğan: “Eylemcilerden eylemlerinden vaz geçmelerini rica ediyorum.”.

6. Bölge İdare Mahkemesi: (apar topar toplandıktan sonra) “Bu uygulamanın (Gezi Parkına, AVM ve Topçu Kışlası Yapılması) yürütmesini durdurduk.”

İç İşleri Bakanı: “Polisin Gaz Bombası kullanmasında bazı aşırılıklar tespit ettik, gerekli soruşturmaları yapacağız.”

En son aldığımız haber: (Burada Ulusal Kanal ve Halk TV’yi kutlamak lazım iyi ki varlar.) Polis Taksim’i terk ediyor ve halkın burada gerektiği gibi gösteri yapmasına izin vermeye mecbur kalıyor.

Şimdi kıvırma demeyelim de ne diyelim?.

Bunlar korkunun dağları sarması sonrasında bu kıvırmaları sergiliyorlar da, yarından itibaren kraldan çok kralcı yandaş köşe yazarlarından şu tür eleştirileri duyabileceğiz emin olun. “Bir kaç ağaç için bu yapılanlar değer miydi.”  “İşte bunlar provakatörlerdir vs.vs.”..

Halbuki yine aptal zannettikleri halkımızın Atatürk’ün bir ağaç kesilmesin diye Yalova’daki köşkünün raylarla yerini değiştirttiğini veya ecdadımız diye övündükleri Fatih Sultan Mehmet’in “Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim” dediğini bilmediklerini sanıyorlar. Kaldı ki bu iş, yaklaşık 400 bin ağacın kesilmesinden çıkmış ve Recep Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne karşı bir başkaldırı eylemine dönüşmüştür.

Bundan sonra düşünmesi gerekenler Recep Tayyip Erdoğan ve Obama’dır.

Kıvırmalar ve yalanlar kimseyi kurtaramayacaktır.

Mısır’da Mübarek ABD’nin yıllarca en güvendiği adamdı. Şimdi nerde?.

Saddam’ı yıllarca kullandı ABD, Saddam şimdi nerde?.

Fransa Kaddafi’yi Pariste özel çadırlarda karşılıyordu, Kaddafi şimdi nerde?..

En son soruyu soralım. ABD’ye karşı kahramanca mücadele veren ve tüm dünyanın desteğini arkasına alan Beşar Esat  şimdi nerde?.

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.. Diyorduk..

Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Obama’nın hesaplarının döndüğü günlerdeyiz, kutlu olsun..

Saygılar..

01.06.2013

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..