Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Hiç kullanılmamış olmak yeni anlamına gelmez; 3 yıl önce üretilip mağazada bekleyen ayakkabı mesela

Hiç kullanılmamış olmak yeni anlamına gelmez; 3 yıl önce üretilip mağazada bekleyen ayakkabı mesela
 

Sizi gidi ticaretin çakalları sizi! Korkut olmasa kimse anlamayacak. Adam yeni sanıyor. Ama bakınca gerçekten yeni. Hemşerim bu ayakkabı ne zaman imal edildi? Üretim tarihini gösteren belgen var mı?

“Ne belgesi hemşerim peynir mi bu, ayakkabı;  ne zaman imal edildiyse edildi, erimez çürümez” Ev de erimez çürümez ama ne zaman yapıldığına bakıyoruz, ayakkabıya neden bakmayalım.

Sen hiç üç yıl önce imal edilmiş, mağazalarda yıllarca beklemiş ayakkabı giydin mi? Bunun maddesi demirden mi ki demir de paslanır üç yıl raflarda bekliyor bozulmuyor. Bu ayakkabının yeniliği mi kalır. Böyle bir mala yeni falan denmez; “eskimiş yeni” diyeceğiz. Ama yeni olarak satıyorsun.

Böyle bir ayakkabının bekleye bekleye derisi buruşur, esner, dikişi yapıştırıcısı gevşer yani bir nevi içten içe çürür. Sıcak havalarda terler ve koku yapar. Fazla da dayanmaz zaten. Ama bizim insanımıza hiç giyilmemiş olsun, etiketi yeni olsun tamam. Hemşerim 3 yıl önce imal edilmiş bu ayakkabı, mağazalarda bekleye bekleye çürümüş, ne yenisi.

Peki devlet kontrol etmez mi bunu? Yöneticilerin bilgisi mi var ki bu kadar ince ayrıntıları düşünsünler. Onlar Kerim Korkut değil ki böyle şeyleri onlardan bekleyemezsin. Sadece ayakkabı değil birçok üründe/malda durum aynı. Üç yıl önce üretiyor mağaza mağaza dolaştırıp yeni diye satıyorlar. Hem de ne fiyata…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..