Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Hiç olmazsa yatak odasına girmeseydin/Google’a yasak getirildi

Hiç olmazsa yatak odasına girmeseydin/Google’a yasak getirildi
 

İngiltere’de Google tarafından "sokak görüntüleri" adı altında yapılan yayınların halkın tepkisini çektiğine ilişkin bir yazı okudum.

Google tarafından oluşturulan “Sokak Görüntüleri” sitesinde yer alan ve özellikle Londra başta olmak üzere İngiltere’nin pek çok kentinde yaşayan insanların günlük yaşamından kesitleri içeren görüntüler elbette bir sıkıntıya neden olacaktı.

Çünkü o andaki durumlarıyla yakalanan ve görüntüleri sitede yayımlanan şahısların sayısı o kadar artmış ki, "özel hayatın gizliliği” ihlal edilir duruma gelmiş.

Seks shoplara girenler, köşe başlarında arkadaşlarıyla dalga geçenler, dükkânının önünü temizlerken veya daha nahoş durumdayken yakalananların şikâyetleri üzerine bazı fotoğraf ve görüntülerin sitede yayımlanmasına "özel hayatın gizliliğini ihlal" gerekçesiyle kısıtlama getirilmiş.

Sadece sokak ve cadde ile buralardaki insanların günlük yaşantısını içeren görüntülerden bahsetmiyoruz.

Aynı zamanda teknoloji harikası kameralarla çevrede yaşayanların evlerinin içine, mutfaklarına, yatak odalarına değin zum yapılarak ilginç görüntüler elde edildiğini de söylemeliyiz.

Bu durum, bu kısıtlamanın neden getirildiği sorusuna da cevap olmaktadır.

Google yetkilileri, şikâyetlerin kendilerine ulaşmasıyla birlikte bahse konu görüntüleri kaldırma kararı aldıklarını belirten bir açıklama yapmış.

Aynı açıklamada, Google tarafından yeni hizmete sokulan ve en çok tıklanan 20. site haline gelen "Sokak görüntüleri" sitesinde bundan böyle halkı rahatsız eden görüntülere yer vermeyecekleri gibi hâlihazırda var olanları da kaldıracakları ifade edilmiş.

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..