Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

20 Eylül '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Hiç yakışmadı Serap Ezgü hiç

Hiç yakışmadı Serap Ezgü hiç
 

Serap Ezgü biliyorsunuz ShowTv'de program yapıyor. Genelde seviyeli, kavga gürültü olmadan, diğerlerinden ayrıcalıklı bir programdı bu.

'Dı' diyorum, son bir haftadır krizler geçirtiyor. Mollahasan Köyü'nden 4-5 bayanı İstanbul'a getirmiş, bunu yayında anlatıyor. Ama anlatım öylesine aşağılayıcı ki akıl sır ermiyor.

Bayanin ellerine oje surmusler, ciyak kirmizi. Ve Serap Hanim soruyor: "İlk defa mi oje suruyorsun?" yanit evet.. "Nasil bir degisiklik hissediyor musun?" Ya ne olur bari sen yapma Serap! Bu nasil soru ya? Ne degisikligi olsun oje surmenin? Kuafore goturuyor, yok manikur pedikur yaptiriyor, spor salonuna goturup Hababam Sinifi filmi muzigi esliginde komik goruntuleri yayinliyor... Daha neler neler...

Eger amac kadin ve ailenin tanitimi ise, bu tanitim size hic yakismadi. Koyden alip geldiginiz bu bayanlari -ki Canakkale'ye yakin bir koymus burasi, komik duruma dusurmek yerine, alip onlari saglik kontrolunden gecirseydiniz, sinemaya, tiyatroya goturseydiniz, kadin olmanin haklarini anlatsaydiniz daha iyi olmaz miydi?

Kadin olmak illa kuafore gidip manikur pedikur yaptirmakla mi oluyor? Illa tirnaga oje surunce mi bir degisiklik oluyor?

Turkiye'de kadin diye bir program hazirlamak bu kadar kolay degil. Neden biliyor musunuz? Her bolgenin, her yorenin kendine ozgu kadini var. Izmir'in Bademler Koyu'ndeki kadin, aksam isini bitirince cesme basinda arkadaslariyla bulusup sohbet eder cay icer, ama kmler uzadikca kadinin cesme basina nedensiz gitmesi bile ayip karsilanir.

Turkiye'de kadin olmayi bu 5 bayanin komik halleriyle degil de keske daha gercekci anlatsaydiniz - Koyde bulasik makinasi olmamasi degil, koyde su olmamasi sorun, koyde camasir makinasi degil, koyde okul olmamasi sorun, tirnaginda oje olmamasi degil, vucudunu tanimamasi sorun... Dogum kontrolunu hala gunah sanmasi sorun, ozurlu cocugunu Allahin takdiri diye dusunmesi sorun...

Yani keske kuaforlerde, spor salonlarinda komiklik yaptirmak yerine onlara kiyisindan kosesinden gercek hayatta her zaman kullanabilecekleri bilgiler verebilseydiniz...

Yok bu program konusu size hic yakismadi Sayin Serap Ezgu.
 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..