Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hiçbir Mutluluk Bedava Değildir

Hiçbir Mutluluk Bedava Değildir
 

Yaşanan veya yaşadığımız her acı ileride yaşayacağımız mutluluğun reçetesidir. Mutlu olabilmek için ilk önce bu acıları bitirmemiz gerekir. 
 
Acıyla tanışan ve her şeye rağmen mutlu olmaya karar verip, mutluluğu seçen zaten onu hemen her yerde bulmaya başlar. Acıların bitmesini beklersek mutlu olmaya hiç vakit kalmayabilir, hiç sıra gelmeyebilir.
 
Acıyı unutmayız, en fazla aza indirgeyerek onunla yaşamaya devam ederiz. Acıyı yaşayarak mutluluğun şifresini de çözebiliriz. Fikrimce acılar mutluluğun ücretidir ve değişkendir. Acıyla müzik dinleyen, acıyla yaşayan, acıyla mutluluğu unutan, efkar bağımlısı olanlara sözüm. 
 
Hiçbir mutluluk bedava değildir, acıda hayatın baharatı gibidir istemesek bile olmazsa olmazıdır. Acıya tutunmak bir nevi melankoli takıntısıdır. Her insan kendi istediği hayatın sabırlı mimarı olmalıdır. 
 
Bazılarına hayat her gün bayramken, bazıları hep gamlı ve kederlidir. Sabırda bir yere kadar o da bir gün çatlar. Mutluluk aramakla bulunmuyor, belki de yazılmış bir şeyi kimse silemiyor. Acıyla baş etmek zor olsa da insanı olgunlaştırıp, adımlarını daha sağlam atmayı öğretiyor.
 
Mutlu olmayı öğrenmeliyiz hep istemekle geçiyor ömrümüz, acısıyla, tatlısıyla yaşamaya çalışıyoruz, sevinç te bizde, acı da bizde. Aslında hissedebilsek nefes almak bile büyük bir mutluluk.
 
Gözlerdeki gülümseme bile yaşama ve yaşatma eylemidir. Hayat küçük şeylerden oluşur. Eğer sen seversen büyük olurlar. Gülümse, neşeli ol, günün güzelleşsin, hayatın renklensin.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..