Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '15

 
Kategori
Deneme
 

Hiçbir şey orijinalinden daha iyi olamaz sözü doğru gibi görünmüyor

Hiçbir şey orijinalinden daha iyi olamaz sözü doğru gibi görünmüyor
 

BUNU BİZ DOĞURMADIK, KENDİMİZ YAPTIK; NE FARKI VAR NORMAL BEBEKTEN?


Şimdilik bu sözün biraz daha gideri var ama nereye kadar… Bazıları kabul etmese de “suni” “doğal”ı geçecek gibi görünüyor. Çünkü doğal Allah tarafından yaratılmış bırakılmış. Oysa suni her gün değişiyor, değişiyor, yeni şeyler ekleniyor.  Suni mi doğal mı daha iyi de esas belirleyici nedir? İhtiyaçlarımızı karşılaması, isteğimize uygun olması.

Bir kere suni doğalı geçmezse medeniyet olmaz. Duygusal davranıp doğalı savunmak istiyoruz ama artık bu bir şeye yaramayacak; çünkü bundan sonraki trend suni. Ve bizler bu durumu kabullenmesek de böyle. Bu nedenle artık doğal edebiyatını bırakıp gerçekçi değerlendirmeler yapmalıyız.

İşitme cihazının normal kulağımızın duyduğundan daha iyi işittiğini henüz söyleyemiyoruz ama merak etmeyin yakında söyleyeceğiz. Hiçbir şey orijinalin yerini alamaz. Öyle mi diyorsunuz. Kalp pili kalbin yerini alıyor ve senelerce farkını anlamıyorsunuz. Doğal cinsellik erkeklerde 60 demeden çöküyor, ilaç yapmışlar doğalından daha iyi, gençler bile kullanıyor.

Doğal bitti artık suni bir hayata adım atıyoruz… Korkmayın daha kötü olmayacağız; doğal alıştığımız için iyiydi, suniye de alışacağız. Benim korkum suninin doğalın yerini alamayacağı değil, üst düzey suni değişime herkesin ulaşamayacağı. 10 yıl dayanan ayakkabı yapılacak. Yıkanma gerekmeyen, giyinip çıkarılma gerekmeyen elbise yapılacak vs. Çürümeyen suni diş yapılacak da bu teknolojiyi parası olan alacak. Değişimi satacaklar, paramız olmadığı için biz alamayacağız. Değilse öyle görme argümanları yapılacak ki (göz yerine geçen) hiç bozulmayacak, kilometrelerce ilerisini (duvarın arkasını bile)görecek.

Ben önümüzdeki yüzyıllarda her şeyin sunisinin yapılacağını ve suninin her bakımdan doğaldan üstün olacağını, insanların suniyi kullanmaya başlayacağını düşünüyorum ve doğal’a hiç şans tanımıyor, en fazla 500 yıl ömür biçiyorum. “Nasıl yani, 500 yıl sonra örneğin ormanlar bile mi doğal olmayacak?” Belki olurdu ama ne gerek var, onlar kalabilir.

Dünya halen doğal… Ama ileriyi gören insanlar suni olarak yapılan şeylerdeki farklılığı/üstünlüğü görüyorlar. İnsan kemikleri fosil olmuş ama örneğin höyükteki kazılarda bulunan 1000 yıl önceki bir demir zırh aynı. Tamam, kemikle demir bir değil ama yani bu kadar da olmaz. Kaldı ki demirin üzerine ne demirler eklendi.

Suni doğalın birebir aynısı olmayabilir ama daha iyisi. Tabii ki burada suniye dalavere katılması durumları ayrı. Doğal kalbin kasılma sınırı yok, ayarlı kalp yapılacak mesela ya da daha fazla kasılmaya dayanıklı. Kullandığımız (ki biz yine de düşük kalite kullanıyoruz) bazı araç gereç aletin ne kadar dayanıklı olduğunu görüyoruz; çocukluğumun maşrapası 50 yıl sonra bile halen aynı duruyor. Bazı konularda doğal değişmesin diyeceğim ama beni kimse dinlemez. Bilim ve teknoloji almış başını gidiyor baksanıza.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..