Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Hiddink 2008'den ne öğrendi?

Hiddink 2008'den ne öğrendi?
 

Hiddink dönemi sona erdi.


Dünkü Hırvatistan karşılaşmasının Guus Hiddink adına belki de cevabı en çok aranılan sorusu; Hollandalı teknik adamın, 2008 yılında A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa 3.lüğüne götüren karşılaşmadan ne gibi çıkarımlar elde ettiğiydi. Zira Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasına bu yönüyle hem Türk futbol kamuoyunda, hem de Hırvat cephesinde bir nevi rövanş gözüyle bakılıyordu.

Dünkü karşılaşmada bir kez daha görüldü ki; Hollandalı teknik adamın, A Millilerin başındaki turist hali hâlâ devam ediyor. Geçmişteki başarılarından ötürü A Milli Takım'a büyük katkılar sağlaması düşünülen ve beklenen Hiddink, ne var ki Türk futboluna ve futbolcusuna her defasında yabancı kalıyor.

Slaven Bilic ise, Euro 2008'den bu yana geçen sürede Türkiye derslerini belli ki iyi çalışmış. Hollandalı teknik adamın oyuncu tercihleri de, bir bakıma Hırvatistan'ın işini kolaylaştırdı. Ne Hırvat kalesi bu kadar az tehlike atlattığı, ne de hücum bölgesi bu kadar bol ve rahat pozisyonlar bulduğu bir karşılaşma belki daha önce hiç oynamadı. Ligde son haftalarda takımlarının skor yükünü taşıyan isimlerin yerlerinde, ne var ki milli forma altındayken yeller esiyor. Türkiye'deki kulüp kariyeri bir hezimet yenilgiyle (FB:1-AYDIN:6) son bulan Hiddink'in, A Milli Takım başındaki görevi de yine bir hezimetle sona ermek üzere.

Son sözüm, zamanında Milli Takımlar Teknik Direktörü'nün maaşını, Meclis'in gündemine kadar taşıyan siyasetçilerimize:

Avrupa 3.sü Türkiye'yi bu duruma düşüren bir Hollandalı'ya söyleyecek bir çift sözünüz yok mu? Üstelik; 'Avrupalı mevkidaşlarımız sonra ne der?', diye düşünmeksizin.

 

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..