Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '17

 
Kategori
Gelenekler
 

Hıdırellez Ritüelleri

Hıdırellez Ritüelleri
 

alıntıdır


Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. ... Gregoryen takvimi (Miladi takvimi)ne göre 6 Mayıs, eskiden kullanılan Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre 23 Nisan Hıdırellez günüdür.

Bizler 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece süresince, yani bugün hıdırellez kutlamaları ve çeşitli ritüeller yaparız.

Ritüller, inanışlar, gelenekler… Dualarımızın, dileklerimizin bugün, bu gece yerine geleceğine inanırız. Hızır Aleyhisselam’ın dileklerimizin, dualarımızın gerçekleşmesi için gelmesini, bolluk bereket, sağlık, para, aşk, kısmet, bebek, ev araba gibi isteklerimizin gerçek olmasında yardımcı olmasını isteriz.

Tabii evrende en etkili isteme şeklimiz şüphesiz ki temiz bir kalp ile ettiğimiz dualarımızdır. Ancak yıllardır uygulanan ve isteğe ulaşılmasında yardımcı olduğuna inanılan ritüellerimizde vardır.

Her şeyin başı inanç!

Eğer sizi değiştireceğine, size iyi geleceğine inanıyorsanız bir bardak su bile hayatınızı değiştirebilir.

Bu nedenle uygulanan çeşitli ritüellerden bazılarını paylaşmak istedim.

Hıdırellez Ritüelleri

Hıdırellez Günü, yani bugün kırmızı giyinmenin iyi olduğu söylenir. Kırmızı kan ve yaşamın simgesidir. Gücü, devinimi, doygunluğu ve aşkı temsil eder. Çok güçlü bir enerji alanı olduğu için aşırıya kaçmadan kullanılması gereken bir renk olduğunu da unutmamalıyız.

Bugün kırmızı kese dikilir. Kırmızı kesenin içine para konulur ve kese gül ağacının dalına asılır. Akşam vakti asılan kese sabah ezanından önce geri alınır. Ve küçük kese yıl boyu cüzdanda saklanır.

Akşam 21:00 itibariyle bir kaseye süt konur. Niyetiniz her ne ise söylenir ve içine bir demir para bırakılır. Ertesi sabah uyandığınızda sütünüz yoğurt olduysa dileğiniz olacak demektir. İçindeki demir para alınır ve ihtiyacı olan birine verilir. Yoğurdunuzu ister yiyin ister dökün. Bu size kalmıştır.

Yüze ve bedene üç kere su serpilir. Dışarıda yapma imkanınız yoksa evde bir çömlek içinde yanan mumun üzerinden atlamanın da kişiyi yıl boyu hastalıktan ve nazardan koruduğuna inanılır.

Bir de yumurta ritüeli vardır. Evdeki kişi sayısı kadar yumurta haşlanır. Hıdırellez akşamı haşlanan yumurtalar sabah yenebilir. Bununda inanışı yıl boyu sağlıktır.

Tabii ki her ritüelde ve her dua da en önemli şey inançtır.

İnançla ve samimiyetle yapılan her şeyin, sizin için hayırlısıysa gerçekleşmesini dilerim.

Soru ve danışmanlık için;

Facebook : kuantumyasamkocu

ınstagram: kuantum_yasam

e mail       : mballiacar@hotmail.com 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..