Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '09

 
Kategori
Turizm
 

Hido'nun maçlarına Türkiye'den turlar başladı

Hido'nun maçlarına Türkiye'den turlar başladı
 

Türkiye'den Hidayet’in maçlarına yani Orlando Magic maçlarına turlar başladı. Türkiye çıkışlı klasik Miami & Orlando turlarına Hidayet'in maçları da eklendi.
Hido, ya da Amerikalıların deyişi ile “Hedo”, Orlando şehrinin ve şehrin basketbol takımı Orlando Magic'in gözbebeği. En çok satılan forma, takımın yıldızı Howard'ın, 2.si ise Hidayet'in forması. Orlando şehri, maç günleri adeta karnaval yerine dönüyor. Şehirde, elektrik direklerine Hido'nun resminin de olduğu Flamalar asılıyor, halkı maça çağırmak için caddelerde günboyu dolaşan süslü, müzikli kamyonlar ve üzerinde ki ponpon kızlar dans eşliğinde maçın broşürlerini dağıtıyor, Orlando halkını maça davet ediyorlar.
Amway Arena; Orlando Magic’in maçlarını oynadığı 18.000 kişilik spor salonu. Arena’da maç öncesi düzenlenen ve 2 saat süren gösteriler seyircileri adeta büyülüyor. Bu şölende; tanınmış şarkıcılar, ufak yarışmalar, kısa ödül törenleri, dans gösterileri, balon ve havai fişek gösterileri var. Maçtan yarım saat önce ise takımlar ısınmaya çıkıyor. 12-18 yaş aralığındaki kızlar birbirlerinin üstüne tırmanarak, çığlık çığlığa Hido'nun imzasını istiyor. Aradan sıyrılmak gerek. İşte o sırada Hido'dan imza aldın aldın... Alamadın... boşa gitti bütün tur. Soruyorum kızlara.. Nasıl buluyorsunuz Hido’yu? Çok yakışıklı diyorlar.. Kim? Hido'mu?.. aman yarabbim. Aklıma geçenlerde Okan Bayülgen'in TV'de söyledikleri geldi. Ne demişti; "Erkekler olgunlaştıkça daha çekici oluyor. 40 yaşıma doğru kızların bana baktığını ve gittikçe daha yakışıklı olduğumu hissettim." Hay safım benim. 40 yaşında para ve şöhrete kavuştun da ondan.

Maçta tesadüf ya, gözlemcilerin heman arkasında oturuyorum. Arenada bulunan onlarca Türk gibi Hido’nun her top kullanışında heyheylendiğimiz için dikkat çekiyor ve kısa sürede gözlemcilerle kanka oluyoruz. Onların birkaç sorusundan sonra bu kez ben onlara soruyorum ... Nasıl Hido? Tek ses sanki; Hedo çok iyi vasıflara sahip; sakin, 3’lükleri mükemmel, müthiş pasları ile büyülüyor, Howard’ı o yıldızlaştırdı, çok zeki, çok kuvvetli, üstelik beyaz..
-Beyaz?
-Evet, beyaz olması önemli. Her takımın kadrosunda en az iki tane beyaz olmalı ki beyazlar basketbola ilgilerini devam ettirsinler. Ülkede çoğunluk ve para hala beyazlarda.
Devam ediyor; Hedo sakin ama bazen bu “ruhsuz” dedirtecek kadar aşırıya kaçıyor. Görüyorsun işte, ısınırken bile kendini hiç açmıyor, sıkmıyor. İkili mücadelelerden kaçıyor. Ya çok hırslı ve çok iyi oynuyor ya da benim burda ne işim var dercesine kötü. Ancak seyirci ve takımın coach’u Billy Donovan kendisini çok seviyor.

Kısaca Miami & Orlando turlarımızaa katılırsanız; hem Hido'nun maçlarını, hem Orlando'nun eğlence parklarını gezebilirsiniz. Disneyland ’da çocukluğunuza dönebilir, Universal Studios da Tüm kalsik fil animasyonlarını, Sea World ’da Yunus ve Balinaların gösterilerini izleyebilir, Adventureland ’da cesaretinizin sınırlarını zorlayabilirsiniz .Epcot Center da ise katılımcı 100 ülkenin standlarını dolaşırken kendinizi dünyayı dolaşıyor hissedebilirsiniz. Not: 100 ülkenin arasında Türkiye yoktur.
Ayrıca ziyaretçiler Prime, Milenium gibi gerçek fiyatların %10-20 sine alışveriş yapabilecekleri marka outletlerini, alışveriş merkezlerini, Church Sreet’de gerçek Kowboy barlarını ve Can-Can danslarını görebilirler. Miami'de Coconut Grove'da ünlülerle sabah kahvaltısı yapabilir, kızgın öğlen güneşinde muhteşem Miami Beach'de (sahillerinde) güneşlenip Pasifik okyanusunun tadını çıkarabilir, akşam ise Ocean Drive'da her yarım saatte bir barın üstünde kıvrak vücutları ile dans eden latin kızlarını izleyebilirler. Dünyaca ünlü Red Lobster, Charley’s gibi restaurant zincirlerinde 9 Dolar’a Istakoz, 6 dolara kol gibi kocca bir
Arjantin bifteği yiyebilirler. Zaten latin ülkelerin karışımı olan şehirdeki yüzlerce Latin Amerika restaurantlarında lezzetin doruğuna ulaşabilirsiniz. Miami'de Bayside marinadan kalkan "Fakirin düşkünü züğürdün çenesini yorar" misali zengin evlerini gözetleyen tekne turlarını kaçırmamalı. Tekne turlarında Palm island (Palmiye adası) ve Star island'ın çevresinde dönerek Sophia Loren'in, Jennifer Lopez'in, Silvester Stallone gibi yüzlerce dünya starının evlerini görmeleri hatta “içlerini dikizlemeleri” mümkün oluyor. Miami'deki boş günlerinde ise günübirlik Bahama adaları veya Key West turları yapmak mümkün.
 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..