Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '11

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hido ve Matruska

Hido ve Matruska
 

Arkadaşı sahibi dostu olan Adam, renkli ekranda bir şeyler yazıyor arasına gülümsüyor bazense çok ciddi tavırlarla yazıyordu…

Hido renkli cama dikkatli baktığında Onu gördü uzaktı onu fark etmiyordu bile. Sonunda adam Hido’yu eline aldı camın önüne getirdi; Hido, adını da ilk orada o zaman duydu. Renkli camda gördüğü kızla sonunda tanışmıştı. Adamın yardımıyla sarıldı öpücük bile gönderdi Hido O na. Kız çok sevmişti Hido’yu belliydi…Kız cama her gelişinde hep onu soruyordu, görünce yüzü bile gülüyordu. Adam anlaşılmanın memnuniyetiyle gülümsüyordu ama kıskançlık tavırlarını da eksik etmiyordu.

Yine bir gün Onu istedi Kız. Adam getirdi Hido’yu. Hido öpücük gönderdi selamladı. Kızda onu öptü uzaktan. Ama bir şikayeti vardı Hido’ya hatırlamadığı bir şeyler anlattı ona, hatta bazen yalan bile söylüyordu en son Hido’nun sapık olduğunu, gördüğü kıza sarkıntılık ettiğini ona yüz vermemesi gerektiğini bile söylemişti kıza, yok dedirtmişti bir gün. Hido dinledi kızdı ama belli etmedi muhtaçtı çünkü Adama o olmadan Oda olamazdı. Duyduğu kadarıyla Kız onu istiyordu; Adam yıllanmış dostundan ayrılmak istemiyordu belki, kıskansa da dostuydu Onun. Hido duyduklarına çok sevindi. İple çekemeye başladı görüşeceği günü.

Bir gün kendini mis gibi gül kokusunun yanında yola cıkmış buldu. Adam önce gülü aldı . ardından Hido’yu çıkarttı masaya. Kızın yüzünde güller açtı Onu gördüğünde, bu kez gerçekten öptü, burnunu sevdi, sarıldı. Sonra etraftan utanıp çantasına aldı Hido’yu. Vedalaşamamıştı bile Adamla yinede memnundu. Çünkü onlar anlaşırsa ikisiyle de beraber olacaktı.

Gece olunca çantadan çıkarttı Kız; hoş geldin nasılsın rahat rahat çekiştiririz artık dedi ve güldü.Yastığına yattı Hıdo’yu sevgiyle burnundan öptü, yastığın altına koydu.

Günler bu şekilde ilerlemeye başladı . kız Hido’yu alıp sarılıyor burnunu sevip uyuyordu ; belli ki bu günde güzel bir görüşme olmuştu.Hido artık camın bu tarafındaydı,Adam yalnız.

 

Bir hafta sonra kız üzgün yattı. Az sonra Hıdo’yu eline aldı burnunu öptü sarıldı… kalktı bir çanta aldı eline. Nedense kırgın görünüyordu, üzgündü, Hido’yu çantanın içine koydu , karanlıkta kalmıştı Hido. Kendını çok kötü hissetti. Neden böyle olmuştu sevilmiyormuydu artık öyleyse neden öpmüştü . Anlamaya çalıştı, Adam çok kötü bir şey yapmıştı onun yüzünden Hido karanlığa sevgisizliğe mahkum olmuştu. Dertleşmemişti bile kız ciddiydi demek ki. Ona bunu yapmaya hakları varmıydı belki yoktu ama Kıza da kızamıyordu Adam sayesinde görmüştü Hıdo o ilgiyi şimdide bu muameleyi.Günler gecti çantada. Kalamazdı artık orda yeri yoktu sığamıyordu eski hayatını özlemeye başladı Hıdo hiçbir zaman aynı olmayacak hayatını. Gitmek istediğini iletmesini istedi kıza… Adam istemedi onu sanki sebebi oymuş gibi… senin artık o dedi, kız peki dedi. Ama Adam bilmiyor muydu ki O olmadan Hido’nun bir anlamı olmayacaktı kızın gönlünde…

Hido terk edildi…

 

Hido dua ederek beklemeye başladı gecen zamanı.

Ve o gün geldi.

Dostu hayatını paylaştığı sırdaşı arkadaşı Adam Gitmişti…

Kıza bir şey bırakmıştı. Diyordu ki üstümde küçük bir şey vardı üstünde ismin yazıyor kargoya bıraktım hatıra olarak. Kız itiraz etti gözleri doldu… Adam: Yoldayım … Hidonun yanına koy yalnız kalmasın… Yoldayım … Hidonun yanına koy yalnız kalmasın…

 

Evet . çok kötü bir şey yapmıştı Adam ve Kız bunu atamamıştı içinden kabullenememişti çaresizce gidişini izledi ardından.Adam dostunu yalnızlığa mahkum edip gitmişti.

Gelen bır Matruska Bebekti. Kız denileni yaptı. Yanına koydu, çok m utsuzdu üzgündü yalnızdı, nefret Sevgi hüzün pişmanlık doluydu Hido;

Oyuncak bir ayıydım, seninle canlandım sağ ol Dostum… Ama unuttuğun bir şey yokmu;

Matruskanın ruhu yok yalnızlığımı nasıl paylaşacak ...?

 

 
Toplam blog
: 22
: 241
Kayıt tarihi
: 14.05.11
 
 

10 yıldır Öğretmenim. Yazmayı hep sevdim ama kimselere okutmaya cesaret edememiştim, gizlediğim t..